ÇATALKÖY
okuma süresi: 6 dak.

Sibel: "Cesur adımlar atarsanız cesur politikalar izlersiniz"

Sibel: "Cesur adımlar atarsanız cesur politikalar izlersiniz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, cesur politika üretebilmek için cesur adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 09/12/14 13:35
okuma süresi: 6 dak.
Sibel: "Cesur adımlar atarsanız cesur politikalar izlersiniz"
A- A A+

Siber, geçtiğimiz akşam CTP-BG Çatalköy Örgütü'nün düzenlediği halkla buluşma gecesine katılarak Çatalköy halkına hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı tüm görevlerde insanı merkeze koyma ve insanı kucaklama ilkesiyle çalıştığını belirtti. 25 yıl doktor olarak çalışırken, sosyal olaylar, ülkenin içinde bulunduğu durum ve ülke siyaseti ile yakından ilgilendiğini belirtti. Siyasi deneyimin sadece seçilmekle başlamadığını, ülkeye duyarlı olan herkesin ülke siyasetini yakından takip ettiğini belirtti. 2009'da yapılan milletvekilliği seçimleriyle birlikte aktif siyasete atıldığını ifade eden Sibel Siber, muhalefet milletvekili olarak görev yaptığı bu süre içinde, hep hak ve adalet ilkesini savunduğunu, temiz ve hesap verilebilir politika ile ancak siyasetin güven kazanacağına vurgu yaptığını belirtti. Milletvekili olduğu dönemde petrol dolum tesisine şiddetle karşı çıktığının altını çizen Siber ve özellikle sağlık, çevre konusunda etkin adımlar atılması gerektiğini hep vurguladığını söyledi. Ülkedeki siyasi kültürün arzulanan bir siyaset kültürü olmadığını sözlerine ekledi. Bunun değişmesi için de hem halkımıza hem siyasetçiye hem de yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

PARA VE YASA GEREKTİRMEDEN YAPILACAK İŞLER YAPTIK

Başbakanlık görevini yürüttüğü esnada maddi kaynak ve yasa gerektirmeyecek icraatlar üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Siber, toplumun ve milletvekili olarak kendisinin de büyük tepki gösterdiği petrol dolum tesisi gibi kirli bir yatırımı iptal ettiklerini söyledi. Bunun yanı sıra 260 dönüm sahili "sahiller halkındır, şahıslara verilemez" ilke ve yasasına uygun olarak tekrar halka kazandırdıklarını söyledi. Başbakanlık döneminde herkesin başbakanı olarak görev yaptığını tüm halkı kucakladığını, hak ve adalet ilkesine ve yasalara saygı duyarak çalıştığını belirtti. Yıllardır Meclis'ten geçmeyen Gıda Güvenliği için tüzük çalışması yaptıklarını ve bu tüzüğün yasanın Meclis'ten geçmesi için bir nevi katalizör rol oynadığını söyledi.

ÖNCELİĞİMİZ GÜVEN VEREN SİYASET

Başbakanlık döneminde yaptıkları icraatlardan dolayı vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, ardından Meclis Başkanlığı görevine seçildiğini söyledi. Yıllardır Meclisten geçmeyen Gıda Güvenliği Yasası'nı hayata geçirdiklerini anlatan Siber, temiz siyasete çok önem verdiklerini belirtti. Başbakanlık döneminde temiz, şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkelerine bağlı kalarak politika ürettiklerini vurgulayan Siber, Meclis başkanlığı görevinde de aynı ilkeleri benimseyerek çalıştığını belirtti. Siber, "Meclis Başkanı olarak yetkim fazla yok ama meclis çalışmalarının tüzüğe uygun olması için büyük gayret sarf ettim. Tarihinde ilk kez meclis saatinde toplanmaya başladı. Meclis iç tüzüğü ilk kez bu dönemde değişti. Komiteler daha verimli çalışmaya başladı" şeklinde konuştu. "Ayrıca yine ilk kez Meclis Başkanı olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım. Halen 7 tane sosyal sorumluluk projesi sürüyor" dedi ve Girne kapısı ve etraftaki alanın düzenlenmesi proje yarışmasını örnek gösterdi.

SORUN SİSTEMDEDİR

Daha güvenilir daha itibar duyulan bir siyaset için Siyasal Partiler Yasası'nı hayata geçireceklerini belirten Dr. Sibel Siber, seçildikten sonra parti değiştirmenin siyasal partiler yasası ile engelleneceğini söyledi. Şu sıralar yaşanan transferlere sistemin engel olmadığını belirtti. "Eğer sistemlerimiz tamam değilse, o zaman hep şikayet ederiz" diyen Siber, Siyasal Partiler Yasası'nın yanı sıra Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Kamu Reformu Yasası'nı da en kısa sürede yürürlüğe koyma arzusunda olduklarını dile getirdi. Dr. Sibel Siber, böylelikle siyasete ve siyasetçiye olan güvenin artacağını söyledi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ LOBİ FAALİYETLERİ İÇİN KULLANACAĞIM

Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Cumhurbaşkanının lobicilik faaliyetlerinde büyük görev üstlenmesi gerektiğini ifade etti. "Uluslararası alanda ne kadar etkin lobi çalışması yaparsanız müzakere masasında da o kadar güçlü olursunuz" dedi. "Haklı olmanız size hakkınızı verecekler anlamına gelmiyor. Kendinizi anlattığınız ölçüde anlaşılırsınız" diyerek, seçilmesi uluslararası toplumun bir parçası olmak için lobicilik faaliyetlerini en üst seviyeye çıkaracağının altını çizdi. Bu konuda üniversitelerin uluslararası ilişkiler bölümündeki değerli akademisyenler ve dışişlerinin deneyimli personeli ile Cumhurbaşkanlığının ortak lobi çalışması yapması gerektiğinin altını çizdi. Kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti ve örtülü ödeneğin tam da bu maksatlar için kullanılması gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.