AKDOĞAN
okuma süresi: 2 dak.

Akdoğan (Lysi)'de anlamlı etkinlik!

Akdoğan (Lysi)'de anlamlı etkinlik!

Akdoğan (Lysi) köyünde aktif olan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi (AFSA), geçtiğimiz gün sokak hayvanları için barınak etkinliği düzenledi. Her yaştan köy sakinin katıldığı etkinlikte, sokak hayvanlarının kış soğuklarında sığınabilecekleri barınaklar yapıldı. İşte AFSA'dan yapılan açıklama:

Yayın Tarihi: 19/01/15 07:29
okuma süresi: 2 dak.
Akdoğan (Lysi)'de anlamlı etkinlik!
A- A A+

18 Ocak Pazar günü Akdoğan (Lysi) köyünde aktif olan Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi (AFSA) bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte köydeki sokak hayvanları için barınaklar yapıldı. Her yaştan insanın katıldığı ve gönüllükle aktif rol aldığı etkinlikte köylüler ve civar bölgelerdeki gönüllüler hem sokak hayvanları için bir yuva yapmanın mutluluğu hem de örgütlü bir biçimde ortaya bir emek koymanın onuru içindeydi.

Yirmiye yakın katılımcıyla gerçekleşen etkinlikte 30 civarı barınak yapıldı ve köyün çeşitli yerlerine yerleştirildi. Bunun geçici bir çözüm olduğunu ifade eden AFSA üyeleri ve dostları, belediyeden kalıcı bir hayvan barınağı dilediklerini de eklediler.

Her Perşembe bir araya gelen dernek üyeleri hem iki haftada bir ücretsiz ve halka açık film gösterimi düzenlemekte hem de genel gündemle ilgili konuları tartışıp aktif rol almaya çalışmaktadırlar.

Yaşadıkları toplumdaki sorunlara sessiz kalmayacaklarını kuruldukları ilk günden dile getiren üyeler bir sonraki hedeflerinin köylerine bir kültür ve sanat merkezinin kurulması için ortaya emek ve mücadele koymak olduğunu dile getirdiler. Toplum bireylerinin sosyalleşme sürecinde alternatif rol oynamayı kendine gaile edinen AFSA bu gaileyi paylaşan tüm katılımcılara açıktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.