İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ferdi Sabit Soyer, Ahmet Benli'ye destek çıktı

Ferdi Sabit Soyer, Ahmet Benli'ye destek çıktı

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin CTP ile ilişkilerini askıya alması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Soyer, "Sayın Benli toplumsal sorumluluğu olan biri. Belediyeler Birliği Başkanı olarak büyük bir mesuliyet taşıyor, bunun gereği olarak da bazı girişimler yapıyor. Cevap alamadığı zaman da bir takım tavırlar takınıyor" dedi.

Yayın Tarihi: 26/02/15 13:00
okuma süresi: 3 dak.
Ferdi Sabit Soyer, Ahmet Benli'ye destek çıktı
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Genç TV'de Gökhan Altıner'in hazırlayıp sunduğu "Kıbrıs'ta Manşet" programına konuk olan CTP-BG Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli'nin CTP ile ilişkilerini askıya alması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Belediyelerin genel olarak büyük bir çıkmazda olduğunu belirten Soyer, Gönyeli Belediyesi'nin Benli ve ekibinin takip ettiği siyaset nedeniyle en iyi durumda olan belediyelerden biri olduğunu kaydetti.

"Benli toplumsal sorumluluğu olan biridir"

Soyer sözlerine şöyle devam etti:

"Gönyeli Belediyesi iyi durumdadır ama Benli toplumsal sorumluluğu olan biridir. Kendi belediyesinin iyi durumu ile yetinecek bir insan değil. Kendisi CTP'lidir ve CTP'nin ideallerine bağlıdır ama Belediyeler Birliği Başkanı olarak büyük bir mesuliyet taşıyor. Bu mesuliyetin gereği olarak da bazı girişimleri ve talepleri oluyor. Cevap alamadığı zaman da bir takım tavırlar takınıyor.

Öte yandan Hükümet yetkililerinin de bazı sıkıntıları var. Burada meydana gelen problem, hükümetin sorumluluklarıyla Belediyeler Birliği'nin taleplerine cevap verme konusunda bir boşluk oluşmasıdır."

"Herkese sorumluluk düşüyor"

"Burada herkese sorumluluk düşüyor. Bütçenin üzerine yeni yükler koymamalıyız. Hükümetin bu konuda açılımcı olması gerekiyor. Talepkar olanların ise bütçenin üstüne yükler eklenerek bağımlılığın artması taleplerini sınırlandırması gerekiyor.

Belediyelerin ihtiyacına cevap verilmesi gerektiği ortak tutumumuzdur. Bunun yapılamaması gerginliği artırmaktadır.

Bir gerçektir ki kırsal kesim belediyeleri derin bir çıkmaz içindedir. Katkının özellikle kırsal kesim belediyelerine artırılması gerekiyor. Sorunları çözmek için, bu krize rağmen, yapıcı rol oynamamız lazım."

"Evdeki bulgurdan olursunuz"

Benli'nin CTP ile ilişkilerini askıya alması ile oluşan krizden kimsenin küçük siyasi hesaplar yapmaması uyarısında bulunan Soyer, "Sakın ola kimse bu sorundan hareketle CTP üzerinden hesap kurmaya çalışmasın. CTP üzerinden hesap kurmaya çalışanlar evdeki bulgurdan olacak" dedi.

İlgili haber:

Ahmet Benli, CTP ile ilişkilerini askıya aldı!
İçişleri: "Borçları yapılandırma ve katkının artırılması seçimden sonra"
Adem'den Benli'ye destek: "Hükümet ciddi adımlar atamıyor"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.