TATLISU
okuma süresi: 2 dak.

Tatlısu'ya "Doğa Bilgi Merkezi" kuruluyor...

Tatlısu'ya "Doğa Bilgi Merkezi" kuruluyor...

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Tatlısu Belediyesi arasında "Doğa Bilgi Merkezi" oluşturulmasına yönelik protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 01/04/15 12:44
okuma süresi: 2 dak.
Tatlısu'ya "Doğa Bilgi Merkezi" kuruluyor...
A- A A+

Bakanlıkta gerçekleşen imza töreni öncesi konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, protokol sayesinde oluşturulacak bilgi merkezi aracılığıyla Tatlısu ve civarındaki bitki örtüsü ve biyolojik çeşitlilik açısından fauna ve flora çalışmaları yapılacağını söyledi.

Dinçyürek, yapılacak çalışmalar sonrasında, arşiv ve görsel anlamda sergilerin de düzenleneceği bilimsel bir merkezin oluşacağını kaydetti.

Tatlısu Belediyesi ile bu anlamda yapılan işbirliği için memnun olduklarını ifade eden Dinçyürek: "Ülkemizin kendisine özgü bitki örtüsü ve biyoloji çeşitliliği adına varolan değerlerimizin tespiti, tanımlanması ve sergisi bizler için son derece önemlidir" dedi.

Kurulacak olan Bilgi Merkezi'ne büyük önem verdiklerinin altını çizen Dinçyürek, yapılan işbirliği nedeni ile Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'a teşekkür etti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da konuşmasında, Doğa Bilgi Merkezi'nin kendilerinin başlatmış olduğu bir çalışmanın devamı niteliğinde bir girişim olacağını söyledi.

Orçan, Tatlısu Bölgesi'nin endemik bitkiler açısından oldukça zengin flora ve faunası olan bir bölge olduğuna dikkat çekerek, ortaya çıkacak verilerin doğa için büyük önem taşıyacağını düşündüklerini kaydetti.

Orçan, yapılan işbirliği nedeniyle Bakan Dinçyürek'e teşekkür ederken; yapılan çalışmayı, "Doğa için büyük bir katkı olarak" niteledi.

Protokol imza töreninde, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları da hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.