DİKMEN
okuma süresi: 3 dak.

Çelebi: "Sel Dikmen'de tarih olacak"

Çelebi: “Sel Dikmen’de tarih olacak”

Sel Dikmen'de tarih olacak. Dikmen Belediyesi'nin belediye sınırları içerisinde sürdürmüş olduğu başarılı çalışmalar ve projelere bir yenisini daha ekleyerek Dikmen ve bölgesinde sel ve su taşkınlarına yönelik oluşturduğu büyük projeyi. Sel mağdurlarına ve arazi sahiplerine tanıttı.

Yayın Tarihi: 09/04/15 14:19
okuma süresi: 3 dak.
Çelebi: “Sel Dikmen’de tarih olacak”
A- A A+

Dikmen ve Ağırdağ köylerinde, sel mağduru ve arazi sahiplerine yönelik gerçekleştirilen "Dere Islah Projesi" ile ilgili toplantılar yapıldı.

İki ayrı bölgede gerçekleştirilen toplantılara bölge muhtarları, Dikmen Belediyesi meclis üyeleri, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve sel mağdurları ile arazi sahipleri katıldı.

Sunum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşma yapan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, "Ülke ve bölge genelinde son altı yıldır yaşanan sel ve su taşkınlarıyla sıklıkla karşılaştıklarını, dolayısıyla bölgede yaşanan sıkıntıları aşmaya yönelik olarak Dikmen Belediyesi'nin TC. yardım heyetinin de desteğini alarak, Dikmen ve Ağırdağ bölgesindeki merkezi derenin ıslah projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını, bölgede yaşam süren vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyden önde geldiğini ve hayata geçirilecek "Dere Islah Projesiyle" selin tarih olacağını söyledi."

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi'nin bir diğer açıklamasında ise, Dikmen Belediyesi'nin 2015 yılı içerisinde Ağırdağ köyünde üç farklı projeyi daha hayata geçireceğini bunun birincisi, Ağırdağ köyünün nüfus yapısının sürekli artması nedeniyle içme suyu kullanımını sağlayan içme suyu deposunun yetersiz olmasından dolayı 200 tonluk su deposu projesini belen bölgesinde inşa edeceklerini, Ağırdağ köyü camii ve çevresinde meydan düzenleme projesinin yapılacağını, ve Belen bölgesinde çocuk parkı projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil'in yaptığı açıklamada ise, Ülkemizde yaşanan sel felaketini çok görüp, içinde bulundum. Son zamanlarda ülkemiz gelişirken yanlış işler yapıldı. Bununla birlikte alt yapı yetersizlikleri nedeniyle bu olumsuzlukları yaşamaktayız. Bunun için hem vatandaşa hem de bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir diyerek, dere yataklarının yok edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Dikmen Belediyesi'nin yağmur suları ve sel taşkınlarına yönelik oluşturmuş olduğu "Dere Islah Projesi'nin" vatandaşında desteği ile hayata geçirebileceğini ve Dikmen ve Ağırdağ köylerinde yapılacak "Dere Islah Projelerinin" tamamlanmasıyla birlikte buradaki arazilerin tamamen sel baskınından kurtulup değerinin bir o kadarda artacağını belirtti.

Dikmen ve Ağırdağ köylerinde yapılması planlanan "Dere Islah Projesinin" oluşturulacağı arazilerde ise herhangi bir kamulaştırmanın söz konusu olamayacağını belirten Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, "Dere Islah Projesinin" bu bölgelerde hayata geçirilmemesi halinde, sel baskını ve su taşkınlarının yaşanmaya devam edeceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.