İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YSK'dan 3 gazeteye toplatma kararı

YSK’dan 3 gazeteye toplatma kararı

Sosyal medya alıntısı yapan 3 gazeteye seçim yasağı ihlali nedeniyle YSK'dan toplatma kararı geldi.

Yayın Tarihi: 19/04/15 12:49
okuma süresi: 2 dak.
YSK’dan 3 gazeteye toplatma kararı
A- A A+

Sosyal medya alıntısı yapan 3 gazeteye seçim yasağı ihlali nedeniyle YSK'dan toplatma kararı geldi. YSK'nın kararı şöyle; Karar No: 18/2015.

Cumhuriyetçi Türk Partisi temsilcisinin Yüksek Seçim Kuruluna verdiği 19 Nisan 2015 tarihli şikayet yazısında 19 Nisan 2015 tarihli Detay Gazetesi'nin 15. nci sayfasında "Twitter Röpörtaj" başlıklı köşede, ve Kıbrıs Postası'nın 3. sayfasında "Top Tweet" başlıklı köşede yer alan yazıların 5/1976 sayılı seçim ve halk oylaması yasasının 65. maddesine ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla söz konusu gazetelerin toplatılmasına ve satılmasının yasaklanmasına karar verilmesini talep etti.

Yüksek seçim kurulu Afrika Gazetesi'nin 8. Sayfasında "Facebook" başlığı altında yer alan yazıların da yasanın 65. Maddesine aykırı nitelikte olduğunu tespit ederek, her üç gazetede yer alan yazıların seçmenin oyunu etkileyecek nitelikte bulunduğundan Detay, Kıbrıs Postası ve Afrika Gazetelerinin toplatılmasına ve satışının yasaklanmasına oy birliğiyle karar verdi.

Lefkoşa, 19 Nisan 2015"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.