SERDARLI
okuma süresi: 4 dak.

3. Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği Telsim'in de desteğiyle gerçekleşiyor

3. Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği Telsim’in de desteğiyle gerçekleşiyor

Serdarlı Belediyesi ile Gönendere Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen 3. Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği 25 Nisan Cumartesi günü Telsim'in de desteğiyle gerçekleşiyor. Telsim'in Önce Kadın Projesi'nde yer alan üretici kadınların da katılacağı şenlikte, kadınlarımız hem kültürümüzü yaşatacak hem de ürettiklerini kazanca dönüştürecek.

Yayın Tarihi: 24/04/15 13:42
okuma süresi: 4 dak.
3. Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği Telsim’in de desteğiyle gerçekleşiyor
A- A A+

BAYRAKTAR: UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ ORTAYA ÇIKIYOR

Kıbrıs kültürüne ait değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen şenlik hakkında açıklama yapan Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, şenliğin en önemli amaçlarından birinin de uzun zamandır birbirini göremeyen insanları biraraya getirmek olduğunu kaydetti. Bayraktar, "Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hedefiyle düzenlediğimiz şenliğe katkı koyan Telsim'e duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

TANPINAR: ÖNCE KADIN PROJESİ'NDEKİ KADINLARIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIYOR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise kültürel değerlere sahip çıkan bir etkinliğe destek vermekten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, etkinlikte yer alacak Önce Kadın Projesi'ndeki kadınların da kültürümüzü geleceğe taşımak misyonuyla ürettiklerini kaydetti. Tanpınar, "Kültürel mirasımız olan değerlerimizi geleceğe taşımak amacıyla düzenlenen 3.Gönendere Kültür ve Sanat Şenliği'nde, Önce Kadın Projesi'ndeki kadınlarımızın satışa sunacağı Kıbrıs'a ait değerli ürünler ile birlikte yer almaktan dolayı mutluyuz. Tüm halkımızı kültürümüze sahip çıkmaya ve kadınlarımızın ürettiklerini kazanca dönüştürmelerinde katkı sağlamaya bekliyoruz" dedi.

ARTAM: ZENGİN İÇERİKLİ BİR PROGRAMDA BULUŞUYORUZ

Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Artam ise insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğuna dikkati çekerek, tarih boyunca çeşitli zorluklardan dolayı göç eden Gönenderelileri biraraya getirmek amacıyla 2 yıl önce böyle bir etkinlik başlattıklarını kaydetti. Artam, "Hem köyümüzden göç etmek zorunda kalan Gönenderelileri hem de ülkemizin her yerinden vatandaşlarımızı köyümüzü ziyaret etmeye ve zengin içerikli programda kültürümüzü yaşatmaya bekliyoruz" dedi.

25 Nisan Cumartesi günü saat 10:00'da başlayıp saat 20:00'ye kadar devam edecek Gönendere Kültür ve Sanat Şöleni'nin programı şöyle;
10:00 Açılış ve Kortej Yürüyüşü

10:30 Açılış Konuşmaları

10:30 Mustafa Demirağ Anı Tavla Turnuvası

11:00 Şehit Zeka Çorba Ortaokulu Halk Dansları Ekibi

11:30 Sabri Borucu "Semazen" Gösterisi

11:45 Türkay Ilıcak'tan Şiir Dinletisi

12:00 Devlet Halk Dansları Topluluğu Orta Ekibi

13:30 Umut Kulle ve Arkadaşları Canlı Müzik Dinletisi

14:00 Yeni Yetenekler Canlı Müzik Dinletisi

14:30 2 toplumlu Halk Dansları Ekibi Gösterisi

15:00 Serdarlı Belediyesi Cimnastik Ekibi Gösterisi

15:30 Gön-Der Tiyatro Grubu "Manilerle Yaşam" Tiyatro Gösterisi

16:00 Kıbrıs Havaları Derneği "Kıbrıs Müzikleri" Dinletisi

16:30 "Kango Jumps" Dans Gösterisi

17:00 "Fotoğraflarla Gönendere" Fotoğraflarının Değerlendirmesi ve Ödüllerin Takdimi

17:30 Gön-Der Halk Dansları Grubu "Yetişkinler" Ekibi

18:00 Ayşegül Zaim'den Müzik Dinletisi

20:00 Şehit Zeka Çorba Ortaokulu Öğretmenleri'nin Canlı Müzik Dinletisi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.