İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yorgancıoğlu, Akıncı'yı tebrik etti

Yorgancıoğlu, Akıncı'yı tebrik etti

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yayımladığı basın açıklaması ile Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Mustafa Akıncı'yı tebrik etti. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 26/04/15 20:38
okuma süresi: 2 dak.
Yorgancıoğlu, Akıncı'yı tebrik etti
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Sayın Mustafa Akıncı ile az önce bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek kendisini tüm halkımız adına tebrik etmiş bulunmaktayız. Sayın Akıncı ile yapmış olduğumuz samimi görüşmede, birinci tur sonuçları ışığında CTP Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda CTP'nin ikinci turda tüm örgütleri, üyeleri ve sempatizanları ile aktif şekilde desteklediği adayın seçilmiş olmasının mutluluğunu yaşadığımızı kendisine ve tüm barış güçlerine iletmiş ve sorumluluğu paylaşmaya daima hazır olduğumuzu belirtmiş durumdayız.

Önümüzdeki süreçte Sayın Cumhurbaşkanı ile başta Kıbrıs sorununun iki kesimli, iki toplumlu, federal bir çöszüsme kavuşturulması olmak üzere demokratik anayasal kurumların daha katılımcı bir anlayışla yapılandırılması, sivilleşme ve demokratikleşme ilkeleri doğrultusunda adımlar atılması için işbirliği içinde çalışılacağına olan inancımızı da bir kez daha teyit etmiş bulunmaktayız.

Kıbrıs Türk halkının iradesi neticesiyle seçilen Sayın Cumhurbaşkanı'na bütün partilere eşit mesafede durmasının en büyük beklentimiz olduğunu bir kez daha belirtir bu duygularla tüm CTP'lilere, parti kararına uyarak ülkenin geleceği ile ilgili sorumlu davranarak hareket eden tüm yoldaşlarıma partilerini en güzel şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederim.

Özkan Yorgancıoğlu

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan

26.04.2015

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.