ALSANCAK
okuma süresi: 3 dak.

Ataser: "Plaj pazarlık konusu edilemez"

Ataser: "Plaj pazarlık konusu edilemez"

Kıbrıs Postası ile kahvaltıda buluşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Mare Monte mücadelesinin bir halk mücadelesi olduğunu, sadece bölge halkından 3 Bin imza toplandığını kaydederek sivil toplumu mücadeleye çağırdı ve anayasaya göre halkın olan plajın 'pazarlık' konusu edilemeyeceğini vurguladı…

Yayın Tarihi: 19/05/15 09:57
okuma süresi: 3 dak.
Ataser: "Plaj pazarlık konusu edilemez"
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan Alsancak Belediyesi Başkanı Ataser, Merit Hotel yetkililerinin halkın haklarını açıkça gasp etmek istediğini, otelle aralarındaki tüm iplerin koptuğunu ifade ederek geçtiğimiz günlerde belediye meclisi kararıyla Merit Caddesi'nin adını 'Halkın Caddesi' olarak değiştirdiklerini, Merit yetkililerinin de hiçbir teklifini kabul etmediklerini anlattı.

Mare Monte mücadelesinin bir halk mücadelesi olduğuna vurgu yapan Ataser "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na çağrıda bulunuyorum. Halkın yanında dursunlar, bizlere destek olsunlar" diye konuştu.

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Kıbrıs Postası Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile bir araya gelerek, Mare Monte ile ilgili yaşanan süreci konuştu. Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Ataser, Mare Monte'nin halk nezdinde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, halkla birlikte plaj için mücadelelerinin devam edeceğini ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Merit Hotel yetkililerinin halkın haklarını gasp etmek istediğini söyleyen Ataser, "Geçtiğimiz günlerde belediye meclisi kararıyla Merit Caddesi'nin adını 'Halkın Caddesi' olarak değiştirdik" dedi.

"İyi ki Akıncı kazandı"

Mare Monte mücadelesinin bir halk mücadelesi olduğuna vurgu yapan Ataser "İyi ki Akıncı kazandı. Akıncı'nın halk lehine tavır sergileyeceğine inanıyorum" dedi. Mare Monte ile ilgili süreçte iplerin koptuğunu söyleyen Ataser, "İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyorum. Halkın yanında dursunlar, bizlere destek olsunlar" dedi. Mare Monte plajı için sadece bölge halkından 3000 imza topladıklarını belirten Ataser, sivil toplum örgütlerine de bu mücadeleye destek vermeleri için çağrıda bulundu.

"Plaj pazarlık konusu edilemez"

Merit yönetiminin belediyeye plajla ilgili teklifte de bulunduğunu söyleyen Ataser "Üç teklif sundular. Birincisi Merit plajda inşaata başlayan kadar belediyenin kafeterya inşaatını tamamlaması ancak Merit inşaata başlar başlamaz belediyenin orayı boşaltması. İkincisi, Belediye'nin kafeteryayı açması ancak Merit'İn denetiminde halkın plajı kullanması. Üçüncüsü belediyenin göstereceği herhangi bir yerde, belediyenin yapacağı yatırım kadar Merit'in yatırım yapması" dedi. Belediye'nin bu tekliflerden hiçbirini kabul etmediğini belirten Ataser, "Plaj zaten anayasaya göre halkın. Pazarlık konusu edilemez" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.