LAPTA
okuma süresi: 5 dak.

Namsoy: "Tahrip olan yollara asfalt dökülmezse mahkemeye başvurmak durumunda kalacağız"

Namsoy: "Tahrip olan yollara asfalt dökülmezse mahkemeye başvurmak durumunda kalacağız"

Lapta Belediyesi, Çamlıbel ile Hisarköy'de yol çalışmaları nedeniyle tahrip olan asfalt yollarla ilgili bugün Hisarköy'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 17:34
okuma süresi: 5 dak.
Namsoy: "Tahrip olan yollara asfalt dökülmezse mahkemeye başvurmak durumunda kalacağız"
A- A A+

Lapta Spor Kulübü'nde saat 11.00'de gerçekleşen toplantıda, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, "bölgedeki yol çalışmaları nedeniyle Çamlıbel ile Hisarköy'de tahrip olan asfalt yollarla ilgili" açıklamalarda bulundu.

Toplantıda hazır bulunan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesuer, Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy ve Tepebaşı Muhatrı Necati Kararlı da konuyla ilgili konuştu.

NAMSOY "ÇALIŞMALARIN ANAYOLLARIN KAPATILARAK SÜRDÜRÜLMESİ BÖLGE HALKINDA MUTSUZLUK VE RAHATSIZLIK YARATTI"

Bölgede yaklaşık 8 aydan beri süren bir olumsuzluk yaşadıklarını belirterek, söz konusu olumsuzluğun; Karayolları Dairesi'nin Çamlıbel-Kılıçaslan üzerinde başlattığı yol çalışmalarından kaynaklandığını kaydetti.

Çalışmanın anayolların kapatılarak sürdürülmesinin bölge halkında mutsuzluk ve rahatsızlık yarattığını dile getiren Namsoy, yapılmakta olan çalışmaların ne olduğu ve kadar süreceği konusunda halka bilgi verilmediğini de söyledi.

Çalışmalar kapsamında Çamlıbel içerisinde "ambulans yolu" adı altında by-pass yolu açarak tüm trafiği buradan akmasını sağladıklarını aktaran Namsoy, söz konusu çalışmanın Çamlıbel, Lale ile Manolya Sokak'taki asfalt yolların altyapısında ciddi zararlar meydana getirdiğini vurguladı.

ALTYAPIDA YAKLAŞIK 127 BİN TL'LİK ZARAR..

Bunun üzerine Lapta Belediyesi'nden Aralık ayında Karayolları Dairesi'ne yazı gönderdiklerini de belirten Namsoy, çalışmanın yolların altyapısında yaklaşık 127 bin TL'lik zarara neden olduğu ve ilgililerden yolun yenilenmesi ya da tazmin edilmesini talep ettiklerini söyledi.

KAZALAR MEYDANA GELDİ

"Maalesef aradan 7 ay geçti ve hala daha bir cevap alamadık. Biz köydeki olumsuzluğun giderilmesini beklerken bu kez tekrar ikinci bir yol çalışması Hisarköy'de başlatıldı ve anayol 3 aydan beri kapalı durumda. Şimdi 2 km'lik bir asfalt bir yolu yapıyor, beceremiyor ve bunun yerine 5 km'lik Hisarköy asfalt güzergahını tamamen tahrip ediyorsunuz. Son 5 aylık sürede bu güzergah üzerinde 5 trafik kazası meydana geldi. Yani bir tarafı düzeltirken diğer taraftan asfalt yola misli zarar veriyor, insanların can güvenliğiyle oynuyorlar" diyen Namsoy, uygulama nedeniyle hükümet, ilgili bakanlık ve Karayolları Dairesi'ni eleştirdi.

Namsoy, sonuçta ihaleyi kazanan firmanın yol çalışmasını tamamladıktan sonra gideceğini; buna karşılık Çamlıköy ile Hisarköy asfalt yollarında meydana gelen zararın öyle kalacağını iddia etti.

MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ..

"Bizi ciddiye almaz ve Çamlıbel ile Hisarköy'de tahrip olan asfalt yollar yama değil yeniden asfalt dökülmezse mahkemeye başvurmak durumunda kalacağız. Bize bir hafta içinde resmi bir açıklama yapılmaması durumunda bölgede yaşanacak olanlardan sorumlu olmayacak Hisarköy yolunu kapatacağız" diyen Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, yaşananların halka karşı ayıp olduğunu ifade etti.

CESURER: "YA BU YOLU YAPACAKLAR YA DA BU HAFTA İÇİNDE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ ÇÜNKÜ SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ise çalışmalar nedeniyle anayolları kapatarak insanları ölümle burun buruna getiren yetkililerin konuya duyarsızlık gösterdiğini savunarak, duyarsızlığın işi "sözün bittiği yere" getirdiğini kaydetti.

"Ya bu yolu yapacaklar ya da biz bu hafta içinde gereğini yapacağız çünkü sözün bittiği yerdeyiz" diyen Cesurer, bölge halkının gereğinden fazla hoşgörü gösterdiğini belirtti

Hisarköy Muhtarı Canpolat Şemi, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy ve Tepebaşı Muhatrı Necati Kararlı da yaptıkları açıklamalarda, yetkililerle ayrı ayrı yaptıkları görüştüklerini ve yetkililerin kendilerine çalışmalarla ilgili net bir şey söylemedikleri sadece mağdur edilmeyecekleri, yollarda çökme meydana geldiği takdirde yolun genişletilerek yeniden yapılacağına dair söz verildiğini ileri sürdüler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.