İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

MHD, Dünya Mülteciler Günü Etkinlik Takvimini açıkladı

MHD, Dünya Mülteciler Günü Etkinlik Takvimini açıkladı

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl de bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Mülteciler savaş, zulüm ve yetersiz mülteci koruma politikaları üçgeninde hayatta kalma mücadelelerini sürdürürken, yerinden olan insan sayısı İkinci Dünya Savaşı'ndan beridir ilk defa 51 milyonu geçti, 2015'in ilk dört ayında Akdeniz'dek ölümler 2000'I buldu. Bu bağlamda, Dünya Mülteciler Günü, her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

Yayın Tarihi: 08/06/15 15:30
okuma süresi: 3 dak.
MHD, Dünya Mülteciler Günü Etkinlik Takvimini açıkladı
A- A A+

Mülteci Hakları Derneği tarafından yayınlanan etkinlik takvimine göre etkinlikler bugün gerçekleştirilen sivil toplum örgütü toplantısıyla başladı. BMMYK Kıbrıs Temsilciliği'nin de hazır bulunduğu yuvarlak masa toplantısında, mülteci hakları ile ilgili son gelişmeler değerlendirilirken önümüzdeki dönemlerde atılacak adımların belirlendi. Örgütler, 18 Haziran Perşembe günü saat 14:00'de MHD Ofisinde bir araya gelip ortak Dünya Mülteciler Günü açıklamalarını basınla ve kamuoyuyla paylaşacaklar. MHD ayrıca 17 Haziran'da Lefkoşa'nın güneyindeki Faneromeni Meydanı'nda gerçekleşecek sokak festivaline katılacak ve Kıbrıs'ta mülteci hakları alanında çalışan diğer örgütler ve mültecilerle beraber dans, yemek ve müzikle çok kültürlülüğü kutlayacak.

18-20 Haziran tarihlerinde ise, MHD'nin Kıbrıs Film Derneği ile organize ettiği "Yerinden Olmaya Dair: Dünya Mülteciler Günü Film Festivali" Ledra Palas yanındaki CCMC'de (Cyprus Community Media Centre) gerçekleşecek. Açılışı 18 Haziran günü saat 20:00'de yapılacak ve 19 Haziran'da da gösterimlerin yine 20:00'de başlayacak olduğu Festival'de dünyanın dört bir yanından mülteci temalı kısa filmler gösterecek. 20 Haziran'da ise filmleri festival dahilinde olan Özgür Özcan ve Faisal Attrache tarafından iki atölye çalışması düzenlenecek. Özgür Özcan ile Deneysel Film Atölyesi 10:00-13:00, Faisal Attrache ile Film Yapımının Temelleri: Hikayeyi Fikirden Gerçekliğe Dönüştürebilme Atölyesi ise 14:00-17:00 saatleri arasında yine CCMC'e gerçekleşecek.

Dünya Mülteciler Günü etkinlik takviminde son olarak 24 Haziran'da 20:20'de Dayanışma Evi'nde "The Europe Direct Information Centre" tarafından organize edilen mülteci hakları temalı gösterimler gerçekleşecek. Gösterimlerin arından Mülteci Hakları Derneği Başkanı Çiçek Göçkün Bayramoğlu ve Kamu Bilgilendirme Sorumlusu Tegiye Birey Avurpa Birliği'nin mülteci politikalarının tartışılacağı bir panelede konuşması olacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.