İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Talat: "Parti içi bölünmeleri sileceğiz"

Talat: "Parti içi bölünmeleri sileceğiz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler'in yeni Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, seçilmesinin ardından kürsüye gelerek delegelere seslendi.

Yayın Tarihi: 14/06/15 21:27
okuma süresi: 3 dak.
Talat: "Parti içi bölünmeleri sileceğiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Talat, CTP'nin güzel, kendine yakışan, geleceği daha güzel kurmak üzere düzenlediği bir kurultay yaşadığını ifade ederek, bu kurultayda kendisine güven duyan ve CTP Genel Başkanlığı'na seçen tüm partililere içtenlikle teşekkür ettiğini belirtti.

Talat sözlerine şöyle devam etti:

"Sevgili Yaşar Oduncuoğlu, parti içi demokrasinin bir güzel örneği olmak üzere adaylığını açıkladı ve bu yarışa katıldı. En önemlisi, yarışın sonucunda partimizi yeniden toparlayabilmek için tüm gücüyle bana destek vereceğini açıkladı beni kutladı, kendisini içtenlikle kutluyor, teşekkür ediyorum. Parti Meclisimiz de seçildi. Henüz sandıkta ne olduğunu bilmiyoruz. O da az sonra teknolojinin verdiği imkanlarla ortaya çıkacaktır. Böylece CTP'nin önümüzdeki dönem yönetimi belirlenmiş olacaktır. Çok kısa bir sürede Parti Meclisi'ni toplayıp MYK'yı belirleyeceğiz ve yola koyulacağız. Yapacağımız çok iş var..."

Talat, CTP'ye bu toplumda layık olduğu yeri kazandırmak ve CTP'yi bu toplumun en önemli siyasi partisi olarak yenilemek, daha ileriye götürmek hedeflerinin olacağını da belirterek, önemli olan hususun, toplumda adaleti sağlamanın temel hedefleri olacağını söyledi.

Talat sözlerine şöyle son verdi:

"Kıbrıs Türk halkı, siyasetten, siyasetçilerden rahatsızlık ifade etmektedirler. Bu ülkenin en eski siyasi partisi, bu ülkenin emekçi halkının siyasi partisi ve bu ülkede barışı gerçekleştirmek için her türlü özveriyi koyan CTP, bu anlayışı tersine çevirmeyi boynunun borcu sayacaktır. İstikrarlı büyüyen, kendi kendine yeten bir ekonomik yapıya ulaşabilmek için çalışacağız. Bu çalışmaları yürütürken, olası Kıbrıs Sorunu çözümüne de halkımızı hazır hale getireceğiz. Dünya ile bir anlamda bütünleşmiş, 2004'ten beri AB'nin fiilen üyesi olan Kıbrıs Rum tarafıyla eşit ortaklığımızın en büyük ihtiyacı mümkün olduğu kadar kurumlarımızı güçlendirmek, ekonomimizi güçlendirmek, vesayetten uzak durmaktır. Bunu başarabilmek için çok yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Temel hedefimiz partimizin birlik ve bütünlüğünü yeniden tesis etmektir. Bütün partililerin yardımına ihtiyacımız vardır. Artık, insanlarımız geçmişte olduğu gibi özveriyi paylaşmak gerektiğini anlayacaklar ve bunun için tüm çabalarını ortaya koyacaklardır. Buna ihtiyacımız vardır. Artık parti içi bölünmeleri sileceğiz. Partinin bir bütün olarak hedefleri doğrultusunda, Kıbrıs Türk halkını daha iyi noktalara taşımak için yola koyulma zamanı gelmiştir. Hep birlikte hareket edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.