KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), Lefkoşa 'Açık Hava Yaz Film Festivali' açılışı yapıyor

Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), Lefkoşa ‘Açık Hava Yaz Film Festivali’ açılışı yapıyor

Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), 24-27 Haziran tarihleri arasında BM Ara Bölge'de bulunan Dayanışma Evi'nde 'Açık Hava Yaz Film Festivali' düzenliyor.

Yayın Tarihi: 16/06/15 18:42
okuma süresi: 2 dak.
Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC), Lefkoşa ‘Açık Hava Yaz Film Festivali’ açılışı yapıyor
A- A A+

Dört günlük festival kapsamında tüm dünyadan farklı konularda filmler gösterilecek.

Festival 24 Haziran Çarşamba günü 'göç ve göçmen haklarını konu alan 'Xenos' (http://dokufest.com/2014/movie/xenos/) adlı film gösterimi ile başlayacak ve bu konuda çalışan Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin katılacağı bir panelle devam edecektir.

25 Haziran Perşembe günü ise izleyiciler 'İnsan Hakları ve Sosyal Çevre' konusunda uzmanlarla bu konuyu irdeleme şansına sahip olacaklardır. Aşağıdaki üç film bu tarihte gösterilecektir.

'Beyond Borders' (http://www.moviesthatmatter.nl/english_index/films_and_advice/film_search/film_info_english?id=844&pid=4854),

'Azza' (http://www.moviesthatmatter.nl/english_index/festival/programma_en/film_en/1658/Azza) ve

'My Child' (http://www.mychilddocumentary.com).

26 Haziran'da 'Kemer Sıkma' filmi gösterilecek ve filmin yönetmeni Renos Gavris'inde tartışmaya katılacagı 'Kriz ve Kemer Sıkma Politikaları' üzerine olacak. Aynı akşam ise 'Catastroika'(http://www.filmsforaction.org/watch/catastroika-documentary-with-english-subtitles/) adlı film gösterilecektir.

Festival 27 Haziran Cumartesi 'Çokkültürlülük, Irkçılık ve Aşırıcılık' üzerine odaklanan 'Wrong Time, Wrong Place' (http://www.denverfilm.org/filmcenter/detail.aspx?id=25883) adlı film ile kapanacaktır.

Giriş ücretsiz olup, tüm filmler İngilizce alt yazılı olarak gösterilecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.