İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP-BG'nin yeni Genel Sekreteri Tufan Erhürman

CTP-BG'nin yeni Genel Sekreteri Tufan Erhürman

CTP-BG'nin Olağanüstü Kurultayı'nda partinin yeni Genel Başkanı Mehmet Ali Talat seçilmesinin ardından, Parti Meclisi, Genel Sekreter ve Merkez Yönetim Kurulu'nun belirlenmesi gündemiyle toplandı.

Yayın Tarihi: 17/06/15 07:01
okuma süresi: 3 dak.
CTP-BG'nin yeni Genel Sekreteri Tufan Erhürman
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel - CANLI

CTP-BG Parti Meclisi, bu akşam CTP'nin Lefkoşa'daki Genel Merkezi'nde, Yönetim Organları'nın seçilmesi gündemiyle toplandı.

CTP_pari_meclisi_2016.gif" alt="" />

Parti Meclisi toplantısında geçtiğimiz gün delegeler tarafından seçilen Parti Meclisi üyeleri yanısıra, doğal üye olan milletvekilleri ve CTP-BG'li Belediye Başkanları da Genel Merkez'de hazır bulundu.

CTP-pm-2016.gif" alt="" />

Saat 19:25'te başlayan görüşmenin ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Sekreter ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

20:05 - TOPLANTI SONA ERDİ

CTP-BG'nin Parti Meclisi toplantısı az önce sona erdi... Birazdan açıklama yapılması bekleniyor...

20:11 - GENEL SEKRETER ERHÜRMAN

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat basına açıklama yaptı.

Talat açıklamasında şunları kaydetti:

"Pazar günü gerçekleşen Kurultay'dan sonra Parti Meclisi'nin, Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Sekreteri seçme gündemiyle toplandığını ifade eden Talat, Tufan Erhürman'ın oybirliğiyle Genel Sekreterliğe seçildiğini bildirdi.

Talat, Merkez Yönetim Kurulu'nun şu kişilerden oluştuğunu belirtti.

Ürün Solyalı

Cemil Sarıçizmeli

Muhittin Özsağlam

Ali Karaveziler

Emel Kişi

Ahmet Barçın

Pembe Afşaroğlu

Erdoğan Sorakın

Fazilet Özdenefe

YORGANCIOĞLU BİZE ZAMAN TANIDI

Bir basın mensubunun hükümet ile ilgili sorduğu soru üzerine ise Talat şunları kaydetti:

"Kabine görüşülmedi. MYK Yarın toplanacak. Yarının işi değil bunları, bazı hazırlıklara ihtiyacımız var. Basına açıklama yapmam gerekir diye düşünüyorum. Herhangi bir spekülasyon istemiyorum.

Özkan Yorgancıoğlu'na istifasını vermemesi ricası benden gitmiştir. Bunun maksadı da gerekli hazırlıkları yapma zamanı kazanmaktır. Bugüne kadar kurulan hükümetlerden farklı olarak benim öngörüm bir hükümet programı üzerinden koalisyon müzakereleri yapmaktır. Kurulacak olan hükümet ne için kurulacağını bilmiş olacak. Koalisyon ortağımız, hangi hedefler için biraraya geldiğmizi bilmiş olacak ve onun sonucuna göre hükümet oluşumuna gideceğiz. Hükümet oluştuktan sonra ne kadar zamanda hedeflerimize ulaşacağımızı bileceğiz. Başbakan bize bu konuda bir zaman tanıyor. Bu süreci çok uzatacak değiliz. Kısa zamanda hazırlıkları tamamlayıp, yeni hükümeti oluşturacağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.