İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kurallar uygulanırsa iş kazası olmaz!

Kurallar uygulanırsa iş kazası olmaz!

Dün itibarıyla bin 391 gündür hiçbir kaza yaşanmayan Boğaz Endüstri ve Madencilik LTD'in Genel Müdürü Erhan Bolkan, "Çalışanların sendikalandığı 1994 yılından beridir, İşçi Sağlığı ve Güvenliği kuralları eksiksiz uygulandı, hiçbir ciddi kaza yaşanmadı" dedi.

Yayın Tarihi: 18/06/15 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Kurallar uygulanırsa iş kazası olmaz!
A- A A+

Son zamanlarda sıkça yaşanan iş kazaları ve bu kazalar sonucunda hayatını kaybeden işçiler sürekli gündemizde yer alırken, Boğaz Endüstri ve Madencilik LTD'in fabrika girişine kurduğu ve iş kazası olmadan geçen günleri sergileyen sayaç takdir topladı.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Sendika güvencesi altında faaliyet gösteren ve çimento fabrikası olarak bilinen Boğaz Endüstri ve Madencilik LTD (BEM), iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanmasına özen gösteren "örnek" bir işletme olarak öne çıkıyor.

İşçinin parmağı kanasa sayaç sıfırlanıyor

İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin BEM Fabrikalarına yerleşmesini, çalışanların sendika şemsiyesi altında örgütlenmesine bağlayan BEM Genel Müdürü Erhan Bolkan, 1994 yılında DEV-İŞ ile toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra hiçbir ciddi kaza yaşanmadığını vurgulayarak, yaşanan son üç kaza ile ilgili bilgi verdi.

BEM sahası içinde olan tüm kazaların raporlandığını kaydeden Bolkan, 2007'de bir işçinin serçe parmağının kırıldığını, 2010'da bir işçinin serçe parmağının ezildiğini ve 2011'de ise bir işçinin işaret parmağı ucunun ezildiğini anlattı.

Fabrika girişine yerleştirilen sayacın da gösterdiği gibi, 1391 gündür hiçbir kaza yaşanmayan fabrikada, yaptığı iş sonucunda bir çalışanın parmağı dahi kanasa sayacın sıfırlanacağını kaydeden Bolkan, amaçlarının 'sıfır kaza'ya ulaşmak olduğunu anlattı.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği'ne yönelik eğitim ve tatbikatlar yapılıyor

1994'ten beridir DEV-İŞ ile birlikte personelin menfaatlerinin yanı sıra sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik ortak politikalar ürettiklerini ifade eden Bolkan, yıl içinde bu amaca yönelik eğitim ve tatbikatlar yapıldığını, çalışanların genel ve özel İş Sağlığı ve Güvenliği kural ve prensiplerini bildiğini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.