İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dr. Besim: "Vekiller bakanlık için birbirine girmiş, ben vazgeçtim..."

Dr. Besim: "Vekiller bakanlık için birbirine girmiş, ben vazgeçtim..."

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan ancak görevi almayan Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, görevi neden reddettiğini açıkladı: "Gördüm ki kabine teknokrat olmaktan çıkmış, milletvekilleri bakanlık için birbirine girmiş. Bu haberleri duyunca vazgeçtim."

Yayın Tarihi: 23/07/15 09:56
okuma süresi: 3 dak.
Dr. Besim: "Vekiller bakanlık için birbirine girmiş, ben vazgeçtim..."
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs TV'de Serhat İncirli'nin hazırlayıp sunduğu "Kıbrıs'ta Bugün" programına konuk olan Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Sağlık Bakanlığı görevini neden kabul etmediğini açıkladı.

"Amaç toplumu yükseltmek midir, koltukta oturmak mıdır?"

Teknokrat bir kabinede yer almayı kabul ettiğini belirten Besim, teknokrat kabinede bilirkişi olarak katkı koyabileceğini ancak kabinenin teknokrat olarak şekillenmediğini kaydetti.

"Amaç toplumu yükseltmek midir, koltukta oturmak mıdır?" diye soran Besim, Bakanlıklar için çıkan tartışmaları duyunca görevi almaktan vazgeçtiğini belirtti.

Besim şunları kaydetti:

"Teknokrat bir hükümet olacaktı bu… Mehmet Ali Talat beni aradı, 'Bakansın' dedi. Ben teknokrat bir kabineye girecektim, bilirkişi olarak katkı verecektim. Ancak gördüm ki kabine teknokrat olmaktan çıkmış, milletvekilleri bakanlık için birbirine girmiş. Bu haberleri duyunca vazgeçtim. Tufan Erhürman'a duyduklarımı ve görevi kabul etmediğimi ilettim"

6 ayda 6 doktor istifa etti…

Ülkedeki sağlık sisteminde yaşanan sorunlara da değinen Besim, son altı ayda altı doktorun istifa ettiğini ve daha birçok doktorun istifaya hazırlandığını vurguladı.

Besim şöyle konuştu:

"Doktorlar perişan halde, nöbetler dönmüyor çünkü doktor yok. Eğer siz bir doktoru 3200 TL'ye çalıştırır ve beğenmezsen gelme derseniz, çalıştıracak doktor bulamayacağız.

Bir doktorun en büyük tatmini bilimsel tatmindir. Bir doktoru en çok tatmin edecek konu bir hastasının gelip teşekkür etmesidir. Ama eğer siz bir meslek gurubundaki insanların tatminini sadece alacağı para haline getirmişseniz bu sistemin sorunudur.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin hastane olmaktan çıkıp polikliniğe döndüğünü söyleyen Besim, "Sağlık bakanı sadece devlet hastanelerinden sorumlu değildir, hele de Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin başhekimi hiç değildir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.