GEÇİTKALE
okuma süresi: 3 dak.

Galanos: "Çok yakında Maraş'la ilgili olumlu gelişmeler olacak"

Galanos: "Çok yakında Maraş'la ilgili olumlu gelişmeler olacak"

"Çok yakında kapalı Maraş'la ilgili bazı olumlu gelişmeler olacağını" iddia eden "Maraş Belediye Başkanı" Aleksis Galanos, "Kapalı Maraş ile ilgili gerek BM uzmanlarının kente girmesi, gerekse Maraş'ın iadesi konusunda suyun yolunu bulacağı olumlu gelişmeler çok yakındır" ifadesini kullandı.

Yayın Tarihi: 30/07/15 11:57
okuma süresi: 3 dak.
Galanos: "Çok yakında Maraş'la ilgili olumlu gelişmeler olacak"
A- A A+

Alithia haberi, "'Olumlu Gelişmelerin Arifesindeyiz'... Maraş'la İlgili İyi Haber mi?"... Aleksis Galanos'un Açıklamaları Başkan Anastasiadis, Mustafa Akıncı, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'le Görüşmesinden Sonra Geldi" başlık ve spotlarıyla manşete çekti.

Gazete, Galanos'un bu sözleri, "Maraş Belediyesi"nin Derinya'daki Kültür Merkezi'nde her yıl düzenlediği geleneksel "anti işgal" etkinliğinin programını açıklamak üzere dün düzenlediği basın toplantısında söylediğini bildirdi.

Habere göre gazetecilerin iyimserliğinin kaynağının ne olduğunu, Anastasiadis'le mi görüştüğünü sorması üzerine Galanos belediye heyetiyle birlikte önceki gün Anastaiadis'le, daha önce Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis'le, pazartesi günü Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'le, önceki akşam Othello Kalesi'ndeki etkinlik çerçevesinde de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştüğünü söyledi.

"ANLAŞMA 3 AYDA OLURSA, GELİŞMELER ANLAŞMADAN ÖNCE OLMAYABİLİR"

Söylediklerinin "dayanaklı olduğunu" da savunarak "Detay veremem ama haklı çıkmayı ümit ediyorum" diyen Galanos, sözünü ettiği gelişmelerin muhtemel bir anlaşmadan önce mi olacağı sorusuna karşılık "Anlaşma üç ayda olursa, önce olmayabilir" dedi, şunları ekledi:

"Kendimizi kandırmayalım. BM uzmanların girişi ile kentin iade prosedürünün başlaması başka şeydir, Maraş'ın yeniden inşa ve iskan edilmesi başka. Sadece kapalı bölümden söz ediyoruz."

Galanos, sloganı "işgale karşı birlikte" olan "anti işgal etkinliğinin" 1 Ağustos Cumartesi günü saat 21.00'de Derinya'daki Kültür Merkezi'nde yapılacağını, öncesinde saat 20.30'da Derinya barikatına yürünerek BM temsilcisine bir karar sureti vereceklerini, konuşmaların ardından da kültürel gösteri programı yer alacağını anlattı.

ANASTASİADİS SON ANDA İPTAL ETTİ, LONDRA'YA CENAZEYE GİDİYOR

Aleksis Galanos etkinliğe Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in de katılıp konuşma yapmasının planlandığını ancak Kris Lazaris isimli Rum'un ölümü nedeniyle, Londra'daki cenazeye katılmak üzere son anda etkinliğe katılımını iptal ettiğini anlattı.

Anastasiadis'in etkinlikte yapması planlanan konuşmanın Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis tarafından okunacağını belirten Galanos ayrıca, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, "Derinya Belediye Başkanı" Andros Karayannis, "Konstantias ve Mağusa Metropoliti Vasileos ve kendisinin de konuşma yapacağını ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.