EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Türk toplumundaki gençlere yönelik konuları ve fırsatları vurgulanacak

Kıbrıs Türk toplumundaki gençlere yönelik konuları ve fırsatları vurgulanacak

AB Bilgi Merkezi Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği işbirliği ile, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü kutlamaları çerçevesinde Ağustos ayında Kıbrıs Türk toplumundaki gençlere yönelik AB finansmanlı fırsatlar ve gençlik konularını gündeme getirme amaçlı etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 11/08/15 13:47
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Türk toplumundaki gençlere yönelik konuları ve fırsatları vurgulanacak
A- A A+

Etkinlikler, 27 Ağustos, 19:30 – 22:30 saatleri arasında Lefkoşa Narnia'da Bilgilendirme Oturumu / Sohbet Café ve 28 Ağustos, 10:30 – 13:00 saatleri arasında Lefkoşa Merit Otel'de AB'nin Gençlik Politikaları ve Gençlik Konuları Münazarası şeklinde olacak.

Bu etkinlikler HASDER, AKDer, Adalı Gençlik, MAGEM, Youth Power ve GUSAD gibi yerel gençlik örgütleri işbirliği ile organize edilmiş olup, tüm bölgelerden gençlere AB finanslı fırsatlar hakkında bilgilendirme yapmayı hedeflemektedir. Narnia'da gerçekleşecek olan Bilgilendirme Oturumu/Sohbet Café'de Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın "Leading by Example" projesi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, MAGEM, Youth Power ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi, katılan gençlerin sorularını yanıtlayacaklar. Etkinlik Ezgi Akgürgen ve Eril Cambaz'ın canlı konseri ve ikramlarla sona erecek.

Merit Otel'de gerçekleşecek olan Kıbrıs Türk toplumunda AB'nin Gençlik Politikaları ve Gençlik Konuları Münazarası gençlikle ilgili girişimler, fırsatlar, gençlik konuları, AB'nin gençlik politikaları ve strateji konularının konuşulması için yapıcı bir forum oluşturacaktır. Bu etkinlik gençlerin ve fikir önderlerinin bilgi paylaşıp kaynaşabileceği öğle yemeği ile sonlanacaktır.

AB'nin Gençlik Stratejisi 2010-2018 yıllarını kapsayan işbirliği için bir çerçeve koymaktadır. İki esas hedefi vardır: eğitimde ve iş piyasasında gençler için eşit ve daha fazla imkan sağlamak ve genç insanların topluma aktif katılımını sağlamak için cesaretlendirmektir. Gençler için daha fazla eğitim ve iş fırsatı yaratmak amacı ile, AB'nin Gençlik Stratejisi'nde eğitim, istihdam, yaratıcılık ve girişimcilik konularında eylemler önerilmektedir.

Kıbrıs Türk toplumuna yapılan yardım programı çerçevesinde, AB, gençlere yönelik birçok sivil toplum projesini, girişimi desteklemektedir. Buna ilaveten, sosyal katılıma gelince, Kıbrıs Türk toplumunu AB ile uyumlaştırmak için de destek verilmiş ve genç insanların kendi örgütlerini oluşturup topluma katılımları sağlanmıştır. Avrupa Birliği bursları öğrencilerin, araştırmacıların, profesyonellerin AB'de öğrenim görmelerini ve Avrupalı kültürlere yaklaşmalarını sağladı. AB'nin İnsan Kaynakları Geliştirme Programı Kıbrıs Türk toplumunda insan kaynaklarını geliştirme vizyonu ile eğitim sektörünün reformuna destek olmayı amaçlamaktadır. Buna ilaveten insanları istihdam ve girişimcilik aktiviteleri ile çekerek daha fazla ve daha iyi iş olanakları yaratmayı ve çalışanların ve işletmelerin uyum yeteneklerinin geliştirilmesini ve insan sermayesine yatırımın artırılmasını hedeflemektedir.

Uluslararası Gençlik Günü çerçevesinde dünya çapında konserler, atölye çalışmaları, kültürel etkinlikler ve gençlik örgütlerini içeren çeşitli toplantılar yapılmaktadır. Uluslararası Gençlik Günü dünya çapındaki gençlik konularına dikkat çekmek içn bir fırsattır.

Etkinliklere katılım ücretsizdir fakat yerler sınırlı olduğu için kayıt gerekmektedir.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye AB Bilgi Merkezi'nin Facebook sayfası f/abbilgi veya AB Bilgi Merkezi'ne info@abbilgi.eu, 228 2577 ve 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinden ulaşılabilir.

Medya İletişim: Selen Mesutoglu Altan, selen.altan@abbilgi.eu veya 0533 840 8583

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.