İSKELE
okuma süresi: 6 dak.

Sucuoğlu'ndan İskele'ye "Turizm Kenti" sözü

Sucuoğlu'ndan İskele'ye "Turizm Kenti" sözü

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nu ziyaret ederek bölgedeki turizm potansiyeli yüksek olan tarihi yapıların turizme kazandırılması konusunda işbirliği yapma kararı alındı.

Yayın Tarihi: 22/08/15 14:27
okuma süresi: 6 dak.
Sucuoğlu'ndan İskele'ye "Turizm Kenti" sözü
A- A A+

İskele Belediyesi'nde Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından karşılanan Sucuoğlu'na geçtiğimiz haftalarda Romanya'da düzenlenen bir festivalde KKTC Bayrağını başarı ile dalgalandıran İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da çiçek taktim etti. Belediyedeki görüşmenin ardından İskele'deki tarihi yerleri gezerek buralar hakkında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'ndan bilgi alan Sucuoğlu, İskele Bölgesi'ndeki yatırımcılarla da öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sucuoğlu, kentteki tarihi yerler hakkında bilgi aldı

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu daha sonra kentteki tarihi yerleri gezdi.

İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Kubilay Aşık, Osman Kırşan ve Belediye Müdür Vekili Tahir Musalar'ın da eşlik ettiği kent gezisinde Ağıllar Bölgesi'ndeki Buluşa Manastırı, İkon Müzesi, Kent Merkezi'ndeki St. James Kilisi, Folklor Müzesi ve son olarak Boğaz Balıkçı Barınağı'na giden Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu yerler hakkında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'ndan bilgi aldı

Yatırımcılarla öğle yemeğinde buluştu

Kent gezinin ardından Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele'deki yatırımcılarla öğle yemeğinde bir araya geldi. İskele Belediyesi'nin organize ettiği toplantıda yatırımcıların sorunlarını tek tek dinleme fırsatı bulan Bakan Sucuoğlu, denizi, sahili ve dokusu ile önemli bir yere sahip olan İskele' de var olan sorunları ortadan kaldırmanın asli görevleri olduğunu söyledi. En yakın zamanda yatırımcıları, üst düzey yöneticilerle buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Sucuoğlu, bu sayede tüm sorunların birinci ağızdan dinleneceğini ve daha kolay çözüm yolu bulunacağını vurguladı.

Osman Aga'da düzenlenen yemekli toplantıya bölgede yatırımları olan İşadamları Ali Özmen Safa, Ahmet Noyan, Gürsel Uzun ve Simon Aykut katıldı. Turizm Bakanı Sucuoğlu'nun kent hakkındaki düşüncelerini dinleme fırsatı bulan işadamları, karşılaştıkları sorunlar hakkında da Bakan'dan destek talebinde bulundular.

Sucuoğlu, otel ve restoran sahipleriyle de buluştu

İskele Belediyesi'nin organize ettiği programda Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, kentte otel ve restoranı olan işletmecilerle de buluştu. Halen daha turizm kenti olmakla olmamak arasında gidip geldiklerinden dert yanan işletmeciler, bir an önce İskele'ye bir kimlik kazandırılması gerektiğine dikkat çektiler.

Kent gezisinin ardından ortak açıklama

Sucuoğlu: "İskele'nin keşfedilmemiş olduğunu gördüm"

Yaklaşık 5 saat süren İskele gezisinin ardından Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açıklamalarda bulundu. Faydalı bir gezi ve toplantı yaptıklarını söyleyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, tarihi yerleri yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yaşanan yetki karmaşasından ötürü İskele'nin henüz keşfedilmemiş olduğunu söyleyen Sucuoğlu, İskele'nin turizm kenti olması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Sucuoğlu, konuşmasının devamında şunları belirtti: "İskele gelip görülmesi gereken bir kent. Tarihi yerleri, kiliseleri ve müzeleri tarihimize ışık tutuyor. Ancak bu kentimizde bir yetki karmaşası yaşandığını gözlemledik. Bu sıkıntıdan ötürü de tarihi yerlerimizin ne yazık ki kapalı olduğunu gördük. Bu durum yalnızca turistler için değil

İskele halkı için de büyük kayıp. İskele Belediye Başkanı'nın bu konudaki hassasiyetini de biliyorum. Biz de hem Turizm Bakanlığı hem de İskele Belediyesi yalnızca benim olsun bir şey olsun değil, bizim olsun her şey olsun mantığı ile hareket ederek çözüm üreteceğiz. Avrupa'da küçücük bir taşı bile milyonlarca kişi ziyaret ederken bizim bu kadar değerli, bu kadar eski yerlerimiz olmasına rağmen biz maalesef bunu başaramıyoruz. Bir nevi bu yerleri kendimize saklıyoruz, aman kimse görmesin misali. Bu da tabi ki turistlerin çekim gücünü ortadan kaldırıyor. Bugünkü ziyaretim ile birlikte üzülerek gördüm ki, İskele'miz henüz keşfedilememiş. Biz bu konuda İskele Belediye Başkanımızla birlikte İskele' ye katkı anlamında Turizm kenti olması için her türlü desteği vereceğiz. Ciddi bir turist potansiyeli olan İskele Bölgesi'ne turistleri çekmek için İskele – Lefkoşa arası başlayan bu ziyaretler devam edecektir. Önümüzdeki kısa sürede çekim merkezi olan İskele' yi daha da güçlendireceğiz. Turizm anlamında her türlü gereken desteği de vereceğiz. Bize bugünkü temaslarımıza ev sahipliği yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'na çok teşekkür ederim" dedi.

Hasan Sadıkoğlu: "Ortak amacımız,

İskele'mize nasıl daha fazla değer katarız"

Davet taleplerine olumlu yanıt veren Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'na İskele'ye geldiği için teşekkür eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yararlı bir gezi olduğunu söyledi. İskele'nin halen daha bir kimliğinin olamayışının en büyük sorun olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, tarihi değerlerinin yanı sıra eşsiz denizi ve sahili ile cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen İskele'ye en çok Turizm Kenti ünvanının yakışacağına dikkat çekti, devamında ise şunları söyledi: Sayın Bakanımız ile tarihi yerleri, müzeleri, kiliseleri gezdik. Buradaki ortak amacımız İskele'mize nasıl daha fazla değer katabiliriz, İskelemizi marka kent olma yolunda nasıl bir noktaya getirebiliriz, nasıl bir turizm cenneti yapabiliriz noktasındaki düşüncelerimizi ve çalışmalarımızı Sayın Sucuoğlu'na ilettik" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.