EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

İngiltere eğitim sistemi, Kıbrıs'ta British University Of Nicosia'da hayat buluyor!

İngiltere eğitim sistemi, Kıbrıs'ta British University Of Nicosia'da hayat buluyor!

British University of Nicosia kurulduğu günden itibaren eğitim adası Kıbrıs'ta yükseköğrenimde kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24/08/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
İngiltere eğitim sistemi, Kıbrıs'ta British University Of Nicosia'da hayat buluyor!
A- A A+

BUN mütevelli heyeti yükseköğrenimde yeni eğitim yılı hazırlıkları çerçevesinde, KKTC'li öğrenciler önemli kararlar aldı. Ülkemiz Liselerinden mezun olan öğrencilerin üniversite 1.sınıf düzeyine adapte olmalarında sorun yaşamaları, İngilizce, matematik ve bilgisayar kullanımı konusunda yaşanan sorunlardan ve yetersizlikten dolayı, British University of Nicosia'nın Hazırlık Sınıf programlarında önemli değişiklikler yapıldı.

"FOUNDATİON" EĞİTİM PROGRAMI BENZERİ UYGULAMA ARTIK HAZIRLIK SINIFLARINDA

British University of Nicosia Hazırlık sınıfından geçen öğrencilerin sonraki basamaklarda ve yaşam boyu başarılı olmalarına yönelik programlarda önemli değişiklik ve stratejiler uygulanacak. Buna göre KKTC liselerinden mezun olan öğrencilerin, üniversite 1.sınıfta başarılı olabilmeleri için bilgi düzeylerini istenilen seviyeye yükseltmek amacıyla, sadece İngilizce değil Matematik ve Bilgisayar konularını da kapsayacak geniş bir perspektif çizildi.

Söz konusu uygulama ile, hazırlık okulunda öğrencilere 1.dönemde yoğun İngilizce dersleri öngörülürken 2.dönem İngilizce yanında matematik ve Bilgisayar kullanımı ağırlıklı ek dersler verilecek. Bu sistem ile öğrencilerin 1.sınıfta başarılı olabilmelerine yönelik istenilen bilgi ve beceri seviyesine ulaşmaları güvence altına alınacak.

İngiltere üniversitelerine girişte uygulanan "foundation" eğitim programlarının bir benzeri niteliğinde olan bu uygulama British University of Nicosia'yı diğer eğitim programlarından ayıran önemli bir özellik olarak görülmekte.

Eğitimde fark yaratmak ve öğrenci odaklı eğitimi hedefleyen British University of Nicosia tüm organizasyonunu bu vizyon üzerinden hızla şekillendiriyor.

Üniversitenin ilk basamağı olan Hazırlık Okulu'nda başlayacak olan ve 4 yıllık eğitimin tüm basamaklarına temel oluşturması bakımından çok önemli bir ayrıcalık olan bu uygulama KKTC yükseköğrenim sisteminde de yeni bir anlayış olarak yerini alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.