İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hüdaoğlu: "Kimsenin izinsiz inşaat yapma ve çevreye zarar verme hakkı yoktur"

Hüdaoğlu: "Kimsenin izinsiz inşaat yapma ve çevreye zarar verme hakkı yoktur"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, kimsenin izinsiz inşaat yapma, bunu yaparken de çevreye zarar verme hakkı olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 03/09/15 12:04
okuma süresi: 2 dak.
Hüdaoğlu: "Kimsenin izinsiz inşaat yapma ve çevreye zarar verme hakkı yoktur"
A- A A+

Sorumluluk alanında bulunan bir sahile Planlama İnşaat Dairesi tarafından verilen onay dışında izinsiz inşaat yapan Esentepe Belediyesi'nin kaçak inşaatının mühürlendiğini, "Koruma altında olan ve nesli tükenmekte olan yaşama zarar verdiği' gerekçesiyle de ceza kesildiğini, ancak belediye yetkililerinin oraya giden görevlileri engelleyerek hakarete varan söylemlerde bulunduklarını anımsatan Hüdaoğlu, "Buna hem suçlu, hem güçlü derler" ifadelerini kullandı.

Kaçak inşaat yapılmasının, bunu yaparken de doğal çevreye zarar verilmesinin, üstelik bunun belediye tarafından yapılmasının asla kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Hüdaoğlu, "Sn. Belediye Başkanı kendi sorumluluk alanında bulunan bir bölgeye düzenleme yapabilir, daha kullanılabilir hale getirmek isteyebilir, ancak, bu hem yasalara uygun, hem de doğaya zarar vermeyecek şekilde planlanmalıdır" dedi.

İzinsiz bina inşa edilmesi ve doğaya zarar verilmesinin yanı sıra, bunlara karşı görevlerini yapmaya çalışan gerek devlet görevlileri, gerekse de demokrasinin vazgeçilmezi olan toplumun haber edinmesini sağlayan basın emekçilerine yönelik sergilenen davranışların hem üzücü, hem de düşündürücü olduğunu belirten Hüdaoğlu, "Eğer görevlerini yapmaya çalışan kişiler engelleniyor, Kaymakamlık görevlileri de yasa dışı bir olaya müdahale etmek için polisten yardım istemek zorunda kalıyorsa, burada ciddi bir sorun var demektir. Üstelik müdahale edilecek kaçak yapı belediyeye aitse sorun çok daha ciddi demektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.