SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi'nde Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı hekimler 7/24 görevde

YDÜ Hastanesi'nde Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı hekimler 7/24 görevde

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin kısa zaman önce hayata geçirdiği Acil Servis'te mevcut Acil Servis doktorunun yanında bir de uzman hekimin bulundurulması uygulamasına Kardiyoloji anabilim dalı da eklendi. Bundan böyle Yakın Doğu Hastanesi Acil Servisi'nde 7/24 Kardiyoloji anabilim dalına uzman doktorlar da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde hizmet verecek.

Yayın Tarihi: 16/09/15 15:25
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi'nde Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı hekimler 7/24 görevde
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa,Kıbrıs(Near East University,Nicosia,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, KKTC'de sıklıkla görülen kardiyolojik vakalarda en kısa sürede teşhis ve müdahale için, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı doktorların da 7/24 hizmet vermeye başladığı bildirildi. Açıklamada insan sağlığına verdiği değer doğrultusunda sağlığın farklı alanlarında yenilikleri hayata geçiren Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı bir doktorun olmasının hızlı ve doğru tıbbi teşhis gerektiren kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili kritik vakalarda hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Doç. Dr. Hamza Duygu : "Bize Duyulan Güven İçin Sürekli Gelişiyor ve Yenileniyoruz"…

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hamza Duygu "ülkemizde yaygın olan ve hayati önem taşıyan kardiyoloji vakalarında en iyi hizmeti sunmak için böyle bir uygulama kararı aldık. Kardiyoloji Anabilim Dalı'na bağlı bir doktora mutlaka 7/24 ulaşılabilecek. Bu uygulama ile en kısa sürede teşhis ve müdahale imkanımız olduğu için, hem daha iyi hizmet vermek adına hem de hayat kurtarma adına uygulamayı büyük bir adım olarak değerlendirmekteyiz" dedi. Acil Servis yeniliklerine değinen Duygu, "Acil Servis ünitemizi geliştiriyoruz. Kısa zaman önce hayata geçirdiğimiz Acil Servis ekibine uzman doktor desteği uygulamasına Kardiyoloji bölümümüzü de ekliyoruz. Hastalarımızın bize duyduğu güvene ne iyi şekilde karşılık verebilmek, onları sağlıklarına en kısa sürede kavuşturabilmek için yenileniyor ve gelişiyoruz" dedi. Kalp hastalıklarında erken ve doğru teşhis gerekliliğinin altını çizen Doç. Dr. Duygu "Kardiyoloji konusu, taşıdığı hayati önem bakımından en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri. Gerek üniversitemizin bünyesinde yapılan araştırmalar, gerekse hastanemizi sunduğu hizmet olarak; kardiyoloji vakaları için sürekli çalışma halindeyiz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.