EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

YDÜ Mimarlık: Dijital çağ mimarları!

YDÜ Mimarlık: Dijital çağ mimarları!

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 16 fakültesinden biri olarak; bilimsel, akademik ve fiziksel yapısı ile Yakın Doğu'nun büyüklüğüne yakışır mimarlık mesleğinin evrensel ölçüleriyle eğitim verilen Fakültede; 19 yıldan beri başarılı mimarlar mezun verilmektedir.

Yayın Tarihi: 16/09/15 17:29
okuma süresi: 4 dak.
YDÜ Mimarlık: Dijital çağ mimarları!
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Akyüz ; "Fakültemizde Lisans eğitimini sürdüren üç bölüm bulunmaktadır. Bunlar; Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı bölümleridir. Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerimizde ayrı ayrı hem Türkçe hem de İngilizce Lisans programları mevcuttur. Bu bölüm ve programlar ayrı birer akademik birim olmalarına rağmen ilk iki yıldaki temel eğitimin entegrasyonu ile disiplinler arası ilişki daha belirginleştirilerek yürütülmektedir. Bu yönü ile fakültemiz; öğrencilerin kaynaşmasına ve bilgilerini biribirine aktararak katılımcı bir eğitim sistemi uygulanmasına ve gelecekte ihtiyaç duyulacak işbirliklerinin temellerini kurmaya ortam hazırlamaktadır.

Öncelikle amacımız; mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarında tasarlayıcı, uygulayıcı ve yapıcı meslek insanlarını kendi alanlarında yasal sürede ve koşullarda başarı sağlayacak bilgilerle donatmaktadır. Bu bilgilerle donanmış dijital çağ mezunlarımızın profesyonel yaşamlarında; akademisyen, öğretim üyesi, mesleki alanında serbest mimarlık, şantiyelerde yönetici veya proje müdürü olarak yetkili konuma yükseldiklerini ve hattâ siyasette de başarılı olduklarını görmekten mutlu oluyoruz.

Yaklaşık ondokuz yıldır dünyanın değişik ülkelerine üçbine yakın başarılı öğrenci mezun ettiğimiz bu bölümlerden; Mimarlık Bölümünün Master ve Doktora programları YÖDAK ve YÖK onaylıdır. Aynı şekilde İç Mimarlık Bölümümüzün Master ve Doktora programları da YÖDAK ve YÖK onaylıdır. Peyzaj Mimarlığı Bölümümüzün ise YÖDAK onaylıdır, YÖK onayını (Haziran 2016) almayı ümit etmekteyiz. MİAK sürecimiz devam etmektedir.

Görsel sanatlar içinde yer alan, mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarının eğitim sürecinde çeşitli aktiviteler, sergiler, kentler ve ülkeler arası geziler düzenlemekte ve bu seyahatler yoluyla öğrencilerimizin görgü, bilgi ve kültürlerini; meslekî bilgiler yanında geliştirici programlar olarak uygulamaktayız. Bunlarda amaç; öğrencilerimizin görerek, yaşayarak, araştırarak, karşılaştırarak mimari eğitimi katılımlı ve aktif olarak almalarını sağlamak, çağın gerektirdiği yeni mimarlık anlayışı ile mezun olmalarına yardımcı olmaktır.

YDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ayrıca; "bilim, tasarım ve sanatın gelişimini ve değişimini takip ederek, öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Bu açıdan dünyada olup bitenleri izleyerek eğitim programlarımızı ve planlarımızı güncelleştirmekteyiz. Ayrıca eğitimde "Mimarlık, Planlama, Tasarım" temel alanında Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamaktayız. Pek çok ülkede mezunlarımızın mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı yapıtlarında imzası bulunmaktadır. İşte bu imzalar dijital çağda bizim gücümüzdür" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.