SPOR
okuma süresi: 4 dak.

NEU CUP, Ödül Töreni'nin ardından sona erdi

NEU CUP, Ödül Töreni'nin ardından sona erdi

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen NEU CUP, 20 Eylül günü düzenlenen Ödül Töreni'nin ardından sona erdi.

Yayın Tarihi: 21/09/15 16:07
okuma süresi: 4 dak.
NEU CUP, Ödül Töreni'nin ardından sona erdi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ'nün ev sahipliğinde Fenerbahçe, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kayseri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı'nın katılımı ile 18 Eylül Cuma günü başlayan ve 3 gün süren NEU CUP turnuvası, takımlara keyifli mücadele, izleyicilere heyecanlı seyirler yaşattı. 3 gün boyunca birbirleri ile mücadele eden 4 takımdan turnuvanın birincisi tüm maçlarında namağlup olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oldu. Fenerbahçe'nin ardından AGÜ Kayseri ikinci, Yakın Doğu Üniversitesi üçüncü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise dördüncü sırada turnuvayı tamamladı.

Mersin BŞB-AGÜ Kayseri: 59-67

Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe: 44-73

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan AGÜ Kayseri, maçtan galip ayrılan taraf olurken; Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaşan Fenerbahçe sahadan galip ayrılan taraf oldu. Fenerbahçe'de Birsel Vardarlı Demirmen 13 sayı, 3 asist ve 2 top çalmalık performansıyla galibiyette önemli rol oynarken, Melis Gülcan 11 sayı, 5 ribaunt, 3 top çalmayla öne çıkan isimler arasında yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde ise Ana Baletic 10 sayı, 4 ribaunt ile takımın en skorer ismi olurken, Bahar Yapar ve Jelena Maksimovic de 7'şer sayıyla maçı noktaladı. AGÜ Kayseri ile karşılaşan Mersin BŞB maçında ise AGÜ Kayseri'den Zoi Dimitrakou 16 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 1 top çalmayla oynayıp etkileyici bir performans gösterirken, Gülşah Duman 11 sayı, 6 ribauntla oynadı. Mersin BŞB'de ise takımın etkili oyuncusu Marina Kuzina 22 dakika sahada kaldı ve maçı 15 sayı 5 ribaunt ile noktalayarak takımındaki en öne çıkan isim oldu.

Turnuvanın MVPSi Fenerbahçeden Birsel Vardarlı Demirmen Seçildi..

Maçın ardından başlayan Ödül Tören'inde NEU Cup'ın en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçeli Birsel Vardarlı Demirmen olurken; aynı zamanda turnuvanın en çok asist yapan oyuncusu da oldu. AGÜ Kayseri'den Zoi Dimitrakou turnuvanın ribaunt ve sayı kraliçesi oldu. Katılan tüm takımlara geleneksel Lefkara işi takdim edilen Ödül Töreni'nde, takımların yanında turnuvada görev alan hakemlere de birer teşekkür plaketi verildi.

Hakan Atamtürk: "Hem Eğlendik, Hem Mücadele Ederken İçgörüler Geliştirdik"

NEU Cup 2015 hakkında açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk yaptığı açıklamada ülkemizde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek 17 Ekim'de başlayacak olan Türkiye Kadınlar Süper lig maçları öncesinde ligin üç önemli takımı ile yaptıkları hazırlık maçları ile lige en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, KBSL'nin önemli takımlarından olan, Türkiye'yi bu yıl Euroleage'de temsil edecek olan Fenerbahçe, Abdullah Gül Üniversitesi ve Mersin BŞB ile yapılan hazırlık maçlarında takımın son durumunu görme fırsatı bulduklarını belirterek, turnuvada bugüne kadar çalıştıkları savunma ve hücum setlerini deneme ve eksiklerini görme imkanı bulduklarını, bundan sonraki çalışma döneminde ise bu eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk "Yabancı oyuncularımız, 27 Eylül'den itibaren takıma katılmaya başlayacaklar. Onların takıma katılması ile birlikte tam kadro çalışma imkanı bulacağız. 2-4 Ekim tarihlerinde Kayseri'de katılacağımız Erciyes Cup turnuvası ve ardından 8-10 Ekim tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Kupası'nda tam kadro olarak mücadele ederek, 17 Ekim'de başlayacak Süper Lig müsabakalarına en hazır şekilde başlayacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.