EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İslam Tetkikleri Merkezi'nden önemli kitap yayını

YDÜ İslam Tetkikleri Merkezi'nden önemli kitap yayını

Osmanlı belgelerinde Kıbrıs (Meryem Ana) Kikko Manastırı'na ait belgeleri içeren kitap YDÜ İslam Tetkikleri Merkezi tarafından yayınlandı. Kitap'ta Osmanlı Kıbrısı feth ettikten sonra farklı dinlere mensup toplulukların da haklarını muhafaza altına aldığı vurgulanıyor.

Yayın Tarihi: 30/09/15 12:20
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İslam Tetkikleri Merkezi'nden önemli kitap yayını
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ Kıbrıs İslam Tetkikleri Merkezi Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Çapak;"Kikko Manastırı Osmanlı tarafından korunan önemli müesseselerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kıbrıs adasının en önemli dini kurumlarından biri olan Kikko Manastırı bu öneminden dolayı birçok Osmanlı vesikasına da konu olmuştur. Nitekim Osmanlı arşivlerinde bu mabet hakkında önemli belgeler mevcuttur. Editörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez'in yaptığı, Prof. Dr. Mehmet Şeker tarafından kaleme alınan Osmanlı Belgelerinde Kıbrıs Meryem Ana Kikko Manastırı isimli eser bu belgelerden hareketle yazılmıştır."Dedi.

Yakın zamanda Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde kurulan ve müdürlüğünü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın yaptığı İslam Tetkikleri Merkezi'nin ilk yayını olan bu çalışma bir taraftan Müslümanların kendileri dışındaki dini guruplara tanıdıkları hoş görüyü gösterirken, diğer taraftan birbirimizin kutsallarına saygı duyarak birlikte yaşayabileceğimizi tebellür ettirmesi açısından önem arz etmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.