İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıs'ın Fethi" ve "Fethin Ekonomisi ve Kurumsal Yapılanmaya Etkisi" başlıklı konferans

"Kıbrıs’ın Fethi" ve "Fethin Ekonomisi ve Kurumsal Yapılanmaya Etkisi" başlıklı konferans

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kıbrıs'ı Fethini ve fetih sonrası adadaki sosyo-ekonomik, politik ve ve kültürel dönüşümlerle gelişmeleri 444 Yılın Hikayesi temalı bir sergi ve bir panelle yeniden irdeleyecek.

Yayın Tarihi: 01/10/15 15:31
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs’ın Fethi" ve "Fethin Ekonomisi ve Kurumsal Yapılanmaya Etkisi" başlıklı konferans
A- A A+

Bu çerçevede Kıbrıs'ın fethinin 444. yılı anısına Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ve Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kıbrıs'ın Fethi 444 Sergisi"nin açılışı bu akşam (1 Ekim Perşembe) Yakın Doğu Üniversiesi Kütüphanesi Fuayesinde saat 18.30'da yapılacak.

Sergide Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü'nden sağlanan fetih ve sonrası vakfiyeler ile ilgili orjinal belgelerin yanısıra 16. yüzyıl Osmanlı donanmasının sahip olduğu tersane, gemi silah ve personelin tanıtımı ve Kıbrıs Fethinin deniz cephesinin anlatımına dair yağlı boya tablolar, gemi modelleri, Osmanlı sancakları, Kıbrıs ve Levant ile ilgili portolon ve gravürler, çini tablolar, 16 yy. seyir aletleri replikaları, bilgi panoları ve roll-up bannerlar bulunacak. Serginin küratörlüğünü Girne Üniversitesi Denizcilik Tarihi Araştırma Merkezi Kurucu Direktörü Ali Rıza İşipek yapacak.

Yakın Doğu Üniversitesi ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından düzenlenecek Osmanlı Donanması ve Kıbrıs'ın Fethi konulu sergi bu akşam (1 Ekim Perşembe) Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Fuayesinde saat 18.30 da açılacak ve bir ay ziyarete açık kalacak. "444 Yılın Hikayesi Paneli" ise yarın (2 Ekim Cuma) Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane 3 Numaralı Salonda saat 10.00'da başlayacak ve iki oturumda gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.