İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çıralı Londra'da 'çözüm sürecinde sanayi ve ekonomi' konularında temaslarda bulundu

Çıralı Londra'da 'çözüm sürecinde sanayi ve ekonomi' konularında temaslarda bulundu

KTSO Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet İngiltere'nin Başkenti Londra'da çeşitli temaslarda bulundu. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet, hellim'in Avrupa Birliği'nde Coğrafi İşaret Tescili, çözüm sürecinde sanayi sektörü ve ekonomik konularda Londra'da temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 07/10/15 11:34
okuma süresi: 2 dak.
Çıralı Londra'da 'çözüm sürecinde sanayi ve ekonomi' konularında temaslarda bulundu
A- A A+

Ali Çıralı'ya temasları sırasında, Dış İlişkiler Danışmanı Anıl Kaya ve Değer Özyurt'tan oluşan heyet eşlik etti. Heyet sırasıyla, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, TC Londra Başkonsolosu Dr. Emirhan Yorulmazlar, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emma Edhem ve EMBARGOED olarak bilinen Ambargolularla toplantılar gerçekleştirdi.

Ali Çıralı başkanlığındaki KTSO heyeti Ambargolular grubu ile 'Hellim ve Halloumi' coğrafi işaret tescili (PDO) ile ilgili yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirerek gelinen aşamayı ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulundu. Toplantıya Ambargolular yöneticileri yanında İngiltere'de yaşayan iş adamları yoğun ilgi gösterdi. Ali Çıralı, "Çeşitli alanlara başarılı ve potansiyeli olan Kıbrıs'lı Türklerle karşılıklı olarak her alanda var olan kaynakların verimli kullanılmasını ve ilişkilerin güçlendirilmesi bizim için çok önemli bir konudur. Özellikle Kıbrıs konusunda önemli ve güçlü rolü olan ve garantör konumundaki İngiltere'nin Kıbrıs konusunda etkili olduğunun bilinciyle Kuzey Kıbrıs ve Londra arasındaki ilişkilerin mevcudun ötesine taşınması önemlidir" dedi.

Ali Çıralı, İhracat – İthalat dengesinin olması gereken orana yükseltilmesi ve sürdürülebilir bir ekonominin var olması için Oda olarak hem yerelde, hem de ulusararası alanda çalışıldığına vurgu yaptı.

KKTC Ekonomisi hakkında detaylı bilgi veren Çıralı, aynı zamanda olası bir çözümde ekonomimizin karşılaşacağı zorlukların yanında Avrupa Birliği'ne uyum açısından var olan eksiklikleri dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.