İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

KKTC üniversitelerinde öğrenim gören öğrenci sayısı 7 bin arttı

KKTC üniversitelerinde öğrenim gören öğrenci sayısı 7 bin arttı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nün açıkladığı sayısal veriler ışığında 2015-2016 yılında KKTC Üniversitelerinde yaklaşık 81 bin öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Yayın Tarihi: 28/10/15 10:39
okuma süresi: 1 dak.
KKTC üniversitelerinde öğrenim gören öğrenci sayısı 7 bin arttı
A- A A+

Yüksek Öğrenim ve Dış İlşkiler Dairesi'nden yapılan açıklamada, bu öğrencilerin 47 bin 33'ü TC uyruklu, 21 bin 982'si Türkiye Cumhuriyeti dışından gelen yabancı uyruklu, 12 bin öğrenci ise KKTC vatandaşı olduğu kaydedildi.

Geçen yıl bu tarihlerde üniversitelerde 74 bin öğrenci öğrenim görürken, bu yıl 7 bin öğrenci artışı olduğu kaydedilen açıklamada, özellikle geçen yıl 41 bin 928 olan TC uyruklu öğrenci sayısının bu yıl 47 bin 33'e çıkmasına dikkat çekildi.

Açıklamda, verilerin 19-23 Ekim 2015 tarihleri arasında üniversite temsilcilerinden alındığı, üçüncü ülke öğrencileri ile ilgili üniversitelere kayıt işlemlerinin ise devam ettiği ve Kasım'ın ilk haftası gibi daha net rakamların ortaya çıkacağı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.