YENİERENKÖY
okuma süresi: 6 dak.

Akansoy: "Kroner yoğun bakıma alınmasına ihtiyaç var"

Akansoy: "Kroner yoğun bakıma alınmasına ihtiyaç var"

Akansoy, Yenierenköy Belediyesi'ni ölmek üzere olan insana benzetti.

Yayın Tarihi: 02/12/15 07:58
okuma süresi: 6 dak.
Akansoy: "Kroner yoğun bakıma alınmasına ihtiyaç var"
A- A A+

Öz kaynaklarının ve devlet katkısınınpersonel giderlerini dahi karşılamaya yetmediği Yenierenköy Belediyesi için "batmış durumda" ifadesini kullanan ve belediyeyi ölmek üzere olan bir insana benzeten İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, " Bazı kesimler panadolla iyileştir diyor. Bu işi panadolu falan kalmadı. Kroner yoğun bakımaalınmasına ihtyiaç var" diyerek, Bakanlığın çalışandan kesintiler, devlet katkısı ve belediye hizmetlerinin ücretlerinde artış dahil Yeniereköy Belediye Başkanlığı'na sunulan biz dizi öneriyi anımsattı. Bakan Akansoy'a göre, belediyenin biraz adım atabilmesi için bu 3 unsurun hayata geçirilmesi şart. Önerilerin belediye yönetimi tarafından ele alındığını ve yönetimce ek önerilerde bulunulduğunu ifade eden Akansoy, görüşmelerin bu hafta içerisinde sonuçlandırlacağını vurguladı.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ

Geçtiğimiz aylarda çalışanların maaşlarını dahi alamamalarıyla gündeme gelen ve geçtiğimiz hafta çalışanların süresiz greve gitmesiyle iş üretmekte de zorlanan Yenierenköy Belediyesi'yle ilgili tablo, bu hafta içerisinde netleşecek.

Belediye çalışanlarının 26 Ekim'de Cumhuriyet Meclisi önünde yaptıkları eylem sırasında belediye yöneticileriyle ve çalışanlarıyla Meclis Mavi Salonu'nda yaptığı görüşme sonrasında "acı reçete" üzerinde duran İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, "batmış durumda" olan Yenierenköy Belediyesi'nin adım atabilecek duruma gelebilmesi amacıyla ortaya konulan önerileri ve atılacak adımları değerlendirdi.

"Fiilen batmış durumda"

Gelinen noktada Yenierenköy Belediyesi'nin batmış durumda bir belediye olduğunu vurgulayarak, bu duruma gelinmesinde geçmiş belediye başkanı tarafından yapılan istihdamların etkisi üzerinde duran ve belediyeyi ölmek üzere olan bir insana benzeten Akansoy, şöyle konuştu:

"Fiilen Yenierenköy Belediyesi batmış durumdadır. Öz kaynakları ve devlet katkısı, personel giderlerini karşılamaya yetmiyor. Vakıflar Bankası'na, Köy Kooperatifi'ne ve devlete çok borcu var. Geçmiş belediye başkanının yaptığı siyasi maksatlı istihdamların yarattığı yığılma belediyeyi hareketsiz kılmıştır. Başka bir açıklaması olmadan batmış bir belediye olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Erenköy Belediyesi insansa, ölmek üzeredir. Bazı kesimler panadolla iyileştir diyor. Bu işin panadolu faaln kalmadı. Kroner yoğun bakıma alınmasına ihtiyaç var."

"Projemizi sunduk, yeni görüşler geldi"

Bakan Akansoy, bakanlığın Yenierenköy Belediye Başkanlığı'na sunduğu önerileri ve kendisinin daha önce ifade ettiği acı reçete konusundaki durumu da değerlendirerek, belediyeye sunulan önerilere ek öneriler geldiğini ve konunun bu hafta yapılacak görüşmede sonuçlandırılacağını kaydetti.

Belediye başkanından işçisine kesinti

Belediyeler Yasası'nda yapılacak değişiklikle, 1 Ocak'tan itibaren belediyenin her ay 85 bin TL ek devlet katkısı alacağına işaret eden ancak çalışanların geçmiş 3 aylık maaşlarını alamadıklarını anımsatan Bakan Akansoy'un açıklamasına göre, bakanlığın önerisi üç bacaktan oluşuyor.

İlk olarak başta Belediye Başkanı olmak üzere, belediyenin tüm kademelerindeki çalışanların maaşlarından kesintiler yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli çalışandan kesinti yapılmayacak. Toplam 123 çalışanın olduğu belediyedeki 11 çalışanın maaşından yüzde 5, 76 çalışanın maaşından yüzde 15, 22 çalışanın maaşından yüzde 20, 6 çalışanın maaşından yüzde 25 ve Belediye Başkanının maaşından da yüzde 30 kesinti yapılacak. Buna paralel olarak da hem devlet katkısıyla hem de belediye hizmetlerinin ücretlerinde gidilecek artışla, belediyenin bir noktaya taşınması planlanıyor.

Sadece çalışandan kesinti yapılmasının "derde deva" olmaması nedeniyle 3 unsurun birlikte yürütülmesinin şart olduğunu ifade eden Bakan Akansoy, şöyle konuştu:

"Çalışandan ortalama olarak yüzde 15 civarında kesinti olacak. Bu derde deva mı? Bu derde hiçbir şey deva değil, ne sadece çalışandan kesinti, ne sadece devlet kaktısı, ne halktan tahsliatın artırılması. Belediyenin sürdürülebilir olması için 3'ünün bir arada olması lazım. Hastanın ayağa kalkması için, belediyenin canlanabilmesi ve halka hizmet vermeye devam edebilmesi için bu 3 tarafın bu katkıda bulunması lazım. En kısa zamanda yerel yönetimler reformunun kapsamı geliştirilecek ve tamamlanacak. Biz bakanlık olarak 1.5 yıl hedefliyoruz. Sloganı da yerinden yönetim, sürdürülebilir çağdaş yönetim. Ve orada belediyelerin gelirlerini artırıcı önlemler de öngörülmüştür.Erenköy belediyesi artık daha sağlıklı noktaya gelecek.Biz belediyeyi 3 ayda bir denetleyeceğiz ve belediye gelirlerini artırdığı oranda, değerlendirme yapacağız.

"Prensip olarak işçi çıkarılmasına karşıyım"

Bakan Akansoy, Yenierenköy Belediyesi'nin nüfusuna göre çalışan sayısıs 55 olması gerketiğini ancak prensip olarak işçi çıkarılmasına karşı olduğunu da vurgulayarak, "Şu anda 123 çalışanı olan bir belediyedir. Ayı nufüsta olan Beyarmudu Belediyesi'nin çalışan sayısı 55'tir. İşçi çıkarılmasına prensip oalrak karşıyım. Bize böyle bir öneri gelirse değerlendiririz. Böyle bir öneri gelmedi" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.