LAPTA
okuma süresi: 7 dak.

Lapta Belediyesi mağdur işçileri: "İğrenç pazarlıklarla yüz yüzeyiz"

Lapta Belediyesi mağdur işçileri: "İğrenç pazarlıklarla yüz yüzeyiz"

Lapta Belediyesi'nden yaklaşık bir yıl önce işten durdurulan 31 kişinin mağduriyeti sürüyor. Yatırımları yapılmadığı gerekçesiyle işten durdurulan 31 kişinin işsizlik parası alamadığı ve iş bulsa da Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy tarafından engellendiği iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 07/12/15 13:00
okuma süresi: 7 dak.
Lapta Belediyesi mağdur işçileri: "İğrenç pazarlıklarla yüz yüzeyiz"
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan belediye eski çalışanları mağduriyetlerinin sürdüğünü, çeşitli komplolar kurularak haksız yere işlerinden edildiklerini belirterek, Lapta Belediyesi'nde keyfi uygulamaların, işten durdurmalar ve istifaya zorlamaların devam ettiğini söyledi. Eski çalışanlar, davalarını geri çekmeleri için iğrenç pazarlıklarla yüz yüze kaldıklarını da iddia ediyor.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Yaklaşık bir yıl önce Lapta Belediyesi'nden işten durdurulan 31 kişinin mağduriyeti sürüyor. Yatırımları yapılmadığı gerekçesiyle işten durdurulan 31 kişinin işsizlik parası alamadığı ve iş bulsa da Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy tarafından engellendiği iddia ediliyor. Belediye eski çalışanları mağduriyetlerinin sürdüğünü, çeşitli komplolar kurularak haksız yere işlerinden edildiklerini belirterek, Lapta Belediyesi'nde keyfi uygulamaların, işten durdurmalar ve istifaya zorlamaların devam ettiğini söyledi.

Eski çalışanlar, yaklaşık bir yıl önce Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un "ben yaparım olur" havasıyla kendilerini yersiz ithamlar, yalanlar ve komplolarla yok olma durumuna ittiğini belirtti.

Kıbrıs Postası'na konuşan belediye eski çalışanlarından Mehmet Sessiz, Ramazan Türkoğlu, Ali Ceyhan, Etem Uğurlu, Serkan Gültekin, Kemal Yıldırım, Birhan Sevinç, Fatih Özçelmik, Vedat Çakır ve Kani Taşdemir bir yıl geçmesine rağmen kıdem tazminatlarını alamadıklarını, sigorta – ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığını ifade ederek, belediyeye yeni personel alımı yapıldığına dikkat çekti.

"Davamızı geri çekmemiz için iğrenç pazarlıklarla yüz yüzeyiz"

Eski çalışanlar şunları söyledi: "Aramızdan geri işe çağırdığı arkadaşlar oldu, fakat bunun tamamen bir oyun olduğu da apaçık ortaya çıktı. Geri çağrılan arkadaşlara, bir ayın sonunda yeni başlayan bir işçi muamelesi uygulaması yapıldı ve asgari ücret ödenerek , sosyal hak ve menfaatlerden uzaklaştırılarak, mağdur edildi. Bugün, haklarımızı mahkemelerde arayan bizler , Fuat Namsoy'un gerek çalışanları, gerek avukatları vasıtası ile yaptıkları iğrenç pazarlıklarla yüz yüzeyiz. Davalarımızı geri çekmek için bir sürü oyun kurulmakta ve oynanmaya çalışılmaktadır. Şöyle ki ; Mevcut çalışanlardan biri için bizlerden sahte ifadeler alınmak istenmekte , istediklerinin yapılması doğrultusunda bizlere hakkımız olan kıdem tazminatlarımızın hemen ve hatta fazladan ödenmesi konusunda verilen tekliflerden tutun da davalarımızdan vazgeçmemiz için kıdem tazminatlarımızın 3 / 4 katı fazlasının ödenmesine varan teklifler sunulmaktadır. Fuat Namsoy'un bizlere yaptığı bu teklifler küçümsenmemelidir.Bugün aramızda 20 yıllık, 17 yıllık, 10 yıllık çalışanlar vardır ve bu arkadaşların ortalama kıdem tazminatları 50 /100 bin TL arasındadır. Yani onların teklifi ile işten duran ve dava açan her bir çalışana 200 / 300 bin TL fazladan para önermektedir. Kimin parası ? Tabii ki belediyeye vergi ödeyen yine bizlerin ve vatandaşların parası. Kendi hatalarını Belediyenin kasasından yüklü miktarlarla örtmeye çalışmaktadırlar. Bizleri ekonomik zorluktan durdurduysa, bize önerdiği bu rakamlar madem ki bu belediyede var, niye bizi işten durdurdu?"

"Hakkımızı alamazsak çadır eylemi başlatacağız"

Eski çalışanlar şunları belirtti: "Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy belediye içindeki gücünü dışarıda da kullanıyor. İşten çıkarttığı bir arkadaşımız, eşinin de çalıştığı özel bir hastanede ambulans şoförü olarak iş buldu. Ancak, kısa bir süre sonra eşiyle birlikte işten çıkartıldı. Bugün belediyede emekliliği dolmuş kişiler çalışıyor. Dıştan geliri olan bu kişiler belediyede de çalışıyor. Bizim ise mağduriyetimiz sürüyor. Bugün belediyenin yüklü bir miktar açığı var. Bu bizden kaynaklı bir açık değil. Son beş yılın açığıdır. Bize yapılan herşey tamamen art niyettir. Bel-Sen ise Fuat Namsoy'undur. O ne söylerse onu yapıyor, yanımızda olmuyor. İşten durdurulan bir başka arkadaşımız Kemal Yıldırım, CTP'li birileriyle görüşüyor diye işten durduruldu. Bizi durdurduğu gün vicdanen rahatsızım demişti. Bu yapılan vicdansızlık değil mi? Belediyede çalışmaya devam eden arkadaşlarımız korkusundan bizleri gördüğünde yolunu değiştiriyor. 16 Ocak 2016 tarihinde yüksek mahkemede davamız devam edecek. Hakkımızı alamazsak çadır eylemi başlatacağız "

Seviş: "Kimseyle kavga etmedim, belediye içinde hırsızlık yapmadım"

Öte yandan, Lapta Belediyesi'nden işten durdurulan Birhan Seviş Kıbrıs Postası'na konuşarak, kendisinin farklı bir gerekçe, disiplin suçu işlediği gerekçesiyle işten durdurulduğunu anlattı. Seviş, temizlik ekibinde görev yaptığını, çocuğuna bakması gerektiği bir dönem izin istediğini, ancak çöp arabasını kullanmasının istendiğini belirtti. Seviş, iki kez çöp arabasıyla yola çıktığını, ancak her iki arabanın da arıza yaptığını anlatarak, 9 saat çöp topladıktan sonra kendisine başka bir çöp aracıyla devam etmesinin söylendiğini bunu kabul etmediğini ve eve gittiğini söyledi. Seviş şunları söyledi: "Birinci araç arıza yaptı, yetkiliyi aradım, içerideki ikinci aracı alarak çöp toplamaya devam ettik. O da arıza yaptı. Başka bir araçla işe devam etmem istendi. 9 saati geçmişti ben de çocuğum evde yalnız olduğundan eve gittim. Disiplin soruşturması bu şekilde başladı. O dönem izin istemiştim. Çünkü çocuğuma bakmam gerekiyordu. Beni bilgilendireceklerini söylediler, ancak bunu yapmadılar, işe gelmemezlik yapma demediler. 10.ncu ayın birinde işten durduruldum. İşsizlik parası almak için sigortaya gittiğimde 8.nci ayın yedisinde işten durdurulduğum ortaya çıktı. Bu tamamen bilinçli yapılmıştır. Tarihlerden de bu bellidir. Bu şekilde disiplin suçu işlenmez. Ben mesai saati içinde halktan kimseyle kavga etmedim, belediye içinde hırsızlık yapmadım"

"Hükümet yaşanan bu trajediye seyirci kalmamalı"

Kıbrıs Postası'na konuşan Lapta Belediyesi eski çalışanları, hukuk yoluyla haklarını aramaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Bizler hukukun bağımsızlığına ve üstünlüğüne inanan vatandaşlar olarak devlet ve hükümet yetkililerine de buradan çağrıda bulunarak Lapta Belediyesi'nde yaşanan bu trajediye seyirci kalmamalarını, kendisini hukuk ve yasaların üstünde sayan belediye başkanının, baskıcı ve ahlak dışı tutum ve davranışlarını daha yakından takip etmeye, Lefkoşa, Yeni Erenköy gibi yeni bir yerel yönetim skandalı oluşmadan gereken tedbirleri almaya davet ediyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.