MEHMETÇİK
okuma süresi: 2 dak.

Balalan köyünde "Toprak Ana Günü" etkinliği düzenlendi

Balalan köyünde "Toprak Ana Günü" etkinliği düzenlendi

Mehmetçik Belediyesi, Uluslararası Toprak Ana Günü kutlamaları kapsamında Balalan köyünde "Toprak Ana Günü" etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 13/12/15 15:56
okuma süresi: 2 dak.
Balalan köyünde "Toprak Ana Günü" etkinliği düzenlendi
A- A A+

Balalan Köy Meydanı'nda yer alan etkinlik kapsamında yerel ürünlerin satıldığı stantlar kuruldu, gösteriler yapıldı.

Etkinliğin açılışına İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Türkiye Cittaslow Başkenti Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer ile köylüler katıldı.

Etkinlik kapsamında Mehmetçik'te "ülkedeki ilk tohum merkezi" görevi yapacak olan "Zeka Bey Tohum Merkezi'nin" açılışı da yapıldı. Merkezde ülkeye ait yerel tohumlar koruma altına alınacak ve üreticilere ücretsiz dağıtılacak.

Balalan köyünde düzenlenen "Toprak Ana Günü" etkinliği saat 10.00'da Kültür Elçileri Korteji ile başladı. Çocuk korosu ve Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları gösterisinin ardından saat 11.00'de açılış konuşmaları yapıldı.

Konuşmaların ardından kültür elçilerine rozetleri takıldı, ayrıca kültür elçileri stantları, yetişkin stantları ve sergileri açıldı.

Gün boyu süren etkinlikler çerçevesinde folklor oyunları, konserler, dans gösterileri ve Galatya Turu yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.