YENİERENKÖY
okuma süresi: 2 dak.

Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri Erenköy'ü ziyaret etti

Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri Erenköy'ü ziyaret etti

Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli bir yeri olan Erenköy'e sivil toplum örgütleri ve okulların ilgisi devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26/12/15 14:59
okuma süresi: 2 dak.
Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri Erenköy'ü ziyaret etti
A- A A+

1964 yılında Türkiye'de yüksek eğitim alan 500 dolaylarında Kıbrıslı Türk gencin adaya teknelerle gelerek, bölge halkıyla birlikte Rum saldırılarına karşı verdiği mücadelenin mihenk taşı olan Erenköy'ü bugün Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilere Erenköy Şehitliği, Erenköy mücadelesine ait fotoğraf ve eşyaların sergilendiği müze ile savunma ve silah ile mühimmatın saklanması için pek çocuğu elle kazılan, aralarında bir tane de tüm köylünün saklanabileceği büyüklükte olan mağaralar gezdirildi.

Öğrencilere Erenköy'de geçmişte mücahitlik yapan Şakir Öksüz, Fadıl İncirli ve Nevzat Sürmelioğlu, köylünün o dönemde kendini savunmak için başlattığı silah bulma arayışından Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) silah sağlama konumuna nasıl gelindiği, Ağustos 1964'te 575 kişinin Erenköy'ü 14 bin Rum'a karşı nasıl direndiği ile ilgili bilgiler verdi.

Erenköy'de yaşanan çatışmalarda ve fedakar bereketçilerin küçük sandallarıyla Türkiye'den Erenköy'e mühimmat ve erzak getirirken verilen 26 şehit hakkında bilgilerin de aktarıldığı ziyarette, Türkiye'den silah sevkiyatının Eylül 1958'de Erenköy'den ayrılan 4.5 metre uzunluğundaki bir tekne ile nasıl başladığı anlatıldı.

Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri; Erenköy Şehitliği'ni ziyaretlerinde saygı duruşunda bulundu, şehitlerin kabirlerine çiçek sundu ve buhur yaktı.

Öğrencilere Erenköy'ü ziyaretlerinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından öğle yemeği ikramı da yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.