İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ne olacak?

Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ne olacak?

Toparlanıyoruz Hareketi Eski Lideri Kudret Özersay öncülüğündeki Halkın Partisi bugün gerekli yasal işlemlerin tamamlanması ile kuruldu ve düzenlenen basın toplantısı ile ilan edildi. Halkın Partisi'nin kuruluşunun ardından Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ile ilgili bazı sorular akla gelirken, Hareket'in yeni lideri Serkan Mesutoğlu'ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Mesutoğlu, Hareket'in 4 yıldır olduğu gibi siyaseti denetlemeye devam edeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 06/01/16 15:11
okuma süresi: 3 dak.
Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ne olacak?
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis / Sosyal Medya

Toparlanıyoruz Hareketi Eski Lideri Kudret Özersay öncülüğündeki Halkın Partisi bugün kuruldu. Özersay ilk olarak İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'na giderek yasal işlemleri tamamladı ardından ise basın toplantısı düzenleyerek partinin tüzüğü ve programı ile ilgili detayları açıkladı.

Özersay öncülüğündeki Halkın Partisi'nin resmiyet kazanmasıyla, Özersay'ın eskiden lideri olduğu Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ile ilgili sorular akla geldi.

Toparlanıyoruz Hareketi'nin yeni lideri Avukat Serkan Mesutoğlu, sosyal medyada yaptığı açıklama ile bu soruya yanıt verdi.

Halkın Partisi'nin kuruluşunu 'umut verici' olarak değerlendiren Mesutoğlu, Toparlanıyoruz Hareketi'nin 4 yıldır olduğu gibi siyaseti izlemeye ve denetlemeye devam edeceğini duyurdu.

Mesutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Halkın Partisi kuruldu, tüzüğü ve programı açıklandı. Vizyonundan alıntıları okudum ve heyecan verici buluyorum. Kurucular listesinde çok değerli insanlar bulunuyor. Bu partinin kurulmasını ülkemiz için son derece umut verici bir gelişme olarak görüyorum. Kıbrıs için hayırlısı olsun!

Tabi ki bu partinin kurulmasıyla birlikte Toparlanıyoruz Hareketi'nin akıbeti ne olacak sorusu doğal olarak akla gelmektedir. Hep ifade edildi fakat bir kez daha ifade etmekte yarar görüyorum.

Toparlanıyoruz Hareketi, demokrasiyi salt seçimlerde bir oy verme işlemi olarak görmeyen tersine yönetimin karar alma mekanizmalarına aktif katılımı öneren, iyi bir yönetim talep eden ve bunun için girişimler yapan, siyaseti izleyen, denetleyen, hukukun üstünlüğünü esas alan ve tüm bunların toplamında toplumun kendi iradesine sahip çıkmasını savunan bir fikrin ürünüdür.

Bu fikir Kuzey Kıbrıs'ta yaklaşık 4 sene önce doğmuştur ve büyümektedir. İşte tam da bu fikrin gereği olarak, aynen Kudret hocanın belirttiği gibi, Toparlanıyoruz Hareketi siyaseti denetlemeye devam edecektir. Bugün kurulmasıyla birlikte Halkın Partisi de, aynen diğer siyasi partiler gibi, Toparlanıyoruz Hareketi'nin radarına girmiştir ve attığı adımlar takip edilecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.