EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Gürcafer: "Kontrolsüz inşaat patlaması yolda!"

Gürcafer: "Kontrolsüz inşaat patlaması yolda!"

Yatırım ikliminin şimdiden oluştuğunu iddia eden İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, adada olası çözümle inşaat potansiyeli nedeniyle bir patlama yaşanacağını ancak bunun genel görünüme göre 'kontrolsüz olacağını" ifade ederek uyardı. Gürcafer, "hızla çözüme hazırlanmalıyız, gecikiyoruz ama bunun için bir vizyon lazım… Bizim bu hükümetten beklentimiz reform vizyonuyla hareket etmesi idi ama maalesef bunu görmüyoruz" dedi

Yayın Tarihi: 06/01/16 17:01
okuma süresi: 2 dak.
Gürcafer: "Kontrolsüz inşaat patlaması yolda!"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Kontrolsüz inşaatlar başlıyorsa, yapılıyorsa bunda bizim suçumuz ne?" diye soran Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, İmar Planları olmadığı sürece düzenin devam edeceğini ifade etti ve hükümeti uyardı.

"Hızla çözüme hazırlanmalıyız, gecikiyoruz"

Hükümetin Türkiye ile imzalanacak Mali protokol ve 13'üncü maaşa kilitlendiğini ancak önümüzde pek çok sorun olduğunun altını çizen Gürcafer, çözümle birlikte özellikle Kuzey tarafı ve Ara Bölgelerde inşaatın patlayacağını söyledi. Kıbrıs Genç TV'de Günün Getirdikleri programında konuşan Gürcafer, "hızla çözüme hazırlanmalıyız, gecikiyoruz ama bunun için bir vizyon lazım" şeklinde konuştu.

"İnşaat özellikle Kuzey'de patlayacak ama maalesef…"

Ekonomi ve turizmin başta olmak üzere acil planlamaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Gürcafer, adada olası çözüm çabaları kapsamında yatırım ikliminin şimdiden oluştuğunu, çözümle birlikte ortaya çıkacak bir inşaat potansiyeli olduğunu belirterek "İnşaat özellikle Kuzey'de patlayacak ama maalesef görünen o ki kontrolsüz patlayacak. Hükümetin çok süratli bir şekilde toparlanması lazım. Bizim bu hükümetten beklentimiz reform vizyonuyla hareket etmesi idi ama maalesef bunu görmüyoruz" dedi. Birlik olarak kendilerince gayret gösterdiklerini hem Rum müteahhitlerle hem de Türkiye'deki müteahhitle ilişkileri ilerletmeye çalıştıklarını ifade eden Gürcafer, "kazan-kazan formülü ile çıkarları örtüştürmek lazım. Ancak birlikte hareket edersek bu mümkün olabilir" dedi.

Olası çözümde de inşaat modeli olarak Toki formülüne karşı olduklarını da sözlerine ekleyen Gürcafer, bu modelde çıkar ilişkileri içinde sömürünün açık olduğunun altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.