EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Baraka aktivisti Şansal: "Kadın cinayetleri politiktir"

Baraka aktivisti Şansal: “Kadın cinayetleri politiktir”

Baraka Kültür Merkezi, "kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları" konusunda Başbakanlık önünde eylem düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Yayın Tarihi: 19/01/16 15:18
okuma süresi: 2 dak.
Baraka aktivisti Şansal: “Kadın cinayetleri politiktir”
A- A A+

Eylemcilerin "Sığınma evi devletin görevi", "Kadınlar öldürülürken polis nerede", "Kadına şiddete dur de" yazılı pankartlar taşıdığı eylemde, Baraka Aktivisti Nazen Şansal basın açıklamasını okudu.

"5 AYDA 3 KADIN KOCALARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Son beş ayda üç kadının kocaları tarafından öldürüldüğüne işaret edilen açıklamada, kadın cinayetlerinin münferit cinnet vakaları olarak görülemeyeceği, politik olduğu dile getirildi.

"Eğitimden sığınma evine, polisten mahkeme sistemine, sosyal hizmetlerden ekonomik yaşama kadar kadına şiddeti önleyici mekanizmaların kurulmaması, bu konuya öncelik verilmemesi, bütçe kaynakları aktarılmaması hükümeti de bu cinayetlere ortak etmektedir" denilen açıklamada, hükümet ortakları CTP ve UBP eleştirildi.

HÜKÜMETE "HAREKETE GEÇ" ÇAĞRISI

Şiddete karşı yüzeysel olmayan, kapsamlı bir politikanın gerekliliğine işaret eden açıklamada, yeni cinayetlerin yaşanmaması için hükümet derhal harekete geçmeye çağırıldı.

Basın bildirisinin okunmasının ardından eylemciler "kadın cinayetleri politiktir", "sığınma evi devletin görevi" ve "cami değil sığınma evi" sloganları attı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.