LAPTA
okuma süresi: 2 dak.

Arpalıklı: "İş güvencesi başkanın iki dudağı arasında olmayacak"

Arpalıklı: "İş güvencesi başkanın iki dudağı arasında olmayacak"

Geçtiğimiz gün Lapta Belediyesi'nde BES ile BEL-SEN arasında yapılan referandumun neticesinde, Belediye Emekçileri Sendikası Lapta Belediyesi'nde yetkili sendika oldu. Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan BES Başkanı Ulus Arpalıklı uzun bir süreden beridir Lapta belediyesinde sıkıntılar yaşandığını fakat bundan sonra Lapta Belediyesin'deki iş güvencesinin Başkanın iki dudağı arasında olmayacağına vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 06/02/16 09:17
okuma süresi: 2 dak.
Arpalıklı: "İş güvencesi başkanın iki dudağı arasında olmayacak"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Canan ONURER

Yapılan referandum ile Lapta Belediyesi'nde yetili sendika olan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Ulus Arpalıklı Kıbrıs Postası'na konuşarak, Lapta Belediyesinde uzun süreden beridir çok ciddi sıkıntılar yaşandığını baskı ile tehdit ile çalışanlar üzerinde hakimiyet oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek "Biz Lapta Belediyesi'ni en başından beri takip ediyoruz. 30 emekçi işinden atıldı orada. Biz o dönem yetkili sendika olan Bel-Sen ile de görüşmüştük. Ama maalesef onlar da hiçbir şey yapmadılar. Çalışanlar da mağdur olmaya devam etti" şeklinde konuştu.

Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından bazı çalışanların BES'e üye olmaya başladığını anlatan Arpalıklı, referandum sürecini çalışanın desteği ile gerçekleştirdiklerini, sonucun ise çalışanın lehine sonuçlandığını söyledi.

Arpalıklı: "BES olarak bize yüklenen misyon ve görevin BES'e bağlı tüm Belediyelerde olduğu gibi Lapta Belediyesi'nde de yasalar çerçevesinde hak, adalet ve insani değerlerle pekiştirerek kurumdaki tüm anomalileri giderme adına yapılacak olan çalışmalar, çalışma barışının sağlanması ve bir an önce Toplu İş Sözleşmesi imzalanması için, yetki ve sorumluluğumuzla hareket edeceğiz" şeklinde konuşarak bundan sonra Lapta Belediyesi'nde yanlış olan ne varsa BES'in konuya müdehale edeceğini Lapta Belediyesi'nde çalışan tüm emekçilerin iş güvencesi artık birilerinin insiyatifine bırakılmayacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.