ALSANCAK
okuma süresi: 2 dak.

Çıkarma Plajı'na önemli yatırım

Çıkarma Plajı'na önemli yatırım

Alsancak Belediyesi "Özgürlük Milli Parkı Açık Hava Müzesi Halk Plajı Sahil Düzenleme Projesi" için Ulusal Fikir Yarışması düzenledi.

Yayın Tarihi: 12/03/16 12:51
okuma süresi: 2 dak.
Çıkarma Plajı'na önemli yatırım
A- A A+

Alsancak Belediyesi turizm ve sosyal yaşama yönelik önemli bir projeyi hayata geçirmek için girişim başlattı. Belediye, Çıkarma Plajı olarak bilinen yerde Özgürlük Milli Parkı ve Açık Hava Müzesi ile birlikte yeni halk plajı için sahil düzenlemesi yapacak. Bunun için ülkede bir ilke imza atılarak 'Ulusal Fikir Yarışması' düzenlendi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Belediyeler Birliği'nde dün düzenlediği basın toplantısında bölgeye yönelik önemli yatırımla ilgili bilgileri ve düzenledikleri yarışmanın detaylarını basınla paylaştı.

İsteyenlerin Alsancak Belediyesi'nden 14 Mart – 24 Mayıs arasında şartname temin edebilecekleri, son yıllarda bölgeye yapılacak en kapsamlı sosyal ve turistik amaçlı yatırım olarak dikkat çeken Projeye ilişkin hedef ve vizyon şöyle:

" Yarışma, Alsancak yerleşiminin vizyonu koşutunda mekânsal, kültürel, ve doğal değerlerin nitelikli bir biçimde geliştirilmesini; Alsancak sahilinde, Özgürlük Milli Parkı'nın güneyinde bulunan açık hava müzesi kapsamında yer alan özgürlük anıtının yakın çevresi, halk plajı ve sahilinin düzenlenmesine yönelik, çağdaş, ekonomik, yüksek nitelikli, doğa ile uyumlu, silüete saygılı, ekolojik doğal malzemeler kullanılarak tasarlanmış, herkes tarafından erişilebilir, özgün bir fikir projesi üretilmesini amaçlamaktadır. Yanı sıra bu yarışma ile işlevsel , sürdürülebilir, yenilikçi, ekonomik çözümler içeren, özgün, kimlikli, mekânlar oluşturarak yarışma alanının günlük yaşama kazandırılması hedeflenmektedir."

Toplantıda basının sorularını da yanıtlayan Fırat Ataser, bölgeye ulusal ve uluslararası ölçekte çok önemli bir vizyon katacak muhteşem bir yatırım hedeflediklerini, belediye olarak bu yatırımı bölge halkı ve esnafı ile uyum içinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.