AKINCILAR
okuma süresi: 5 dak.

Denktaş: "Rum'un niyeti garanti ve ittifak antlaşması'nın ortadan kalkması"

Denktaş: "Rum'un niyeti garanti ve ittifak antlaşması'nın ortadan kalkması"

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rum tarafının niyetinin Garanti ve İttifak Antlaşması'nın ortadan kalkması olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 12/03/16 17:14
okuma süresi: 5 dak.
Denktaş: "Rum'un niyeti garanti ve ittifak antlaşması'nın ortadan kalkması"
A- A A+

Akıncılar Tertip Komitesi köy meydanında "Garantisiz, Türkiyesiz AB'ye Hayır" etkinliği düzenlendi

Bugün saat 12.00'de düzenlenen etkinliğe Ana Muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, 3 yaşındaki torunu Asım Dedezade ile birlikte katıldı.

Denktaş'a ayrıca oğlu Lefkoşa Türk Belediye Meclis Üyesi Rauf Denktaş ve DP'li gençler de eşlik etti.

DENKTAŞ:

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş burada yaptığı konuşmada, Akıncılar Tertip Komitesi'nin düzenlemiş olduğu etkinliklerine misafir konumunda, haklı görüşlerini güçlendirmek için katılıp destek verdiklerini açıkladı.

"RUM'UN NİYETİ GARANTİ VE İTTİFAK ANTLAŞMASI'NIN ORTADAN KALKMASI"

Rum'un Türk Askerinin varlığını tehdit olarak gösteriyor olmasının propagandanın ötesine geçmediğinin altını çizen Serdar Denktaş; "Rum, Türk ordusunu tehdit olarak görüyormuş. Ancak 1974'ten bugüne Türk ordusunun kendilerini tehdit edecek tek bir hareketini söylemiyorlar. Neden çünkü Türk ordusunun Ada'da ki varlığının tehdit olmadığını onlarda biliyor. Yaptıkları sadece propaganda. Rum'un niyeti Türk ordusunun Ada'dan çıkması, 1959 Garanti ve İttifak Antlaşması'nın kalkması. Çünkü o zaman masa başında vermiş gibi gösterdikleri hakların tümünü kısa vadede almak istemelerinden kaynaklanıyor" dedi.

"Ekonomik olarak bizde hazır değiliz" diyen Denktaş, bunu Rum tarafının ortaya koyduğu ve Dünya'nın da onlara ayak uydurarak Kıbrıs Türk Halkı ve KKTC'ne yıllardır haksız yere izolasyon uygulamasına bağladı.

Ana Muhalefet Lideri, görüşmelerin yavaş yavaş sona doğru geldiğine işaret ederek, DP Ulusal Güçler olarak son durumda neler olup-bittiğini takip ettiklerini ve öğrendiklerini halkla paylaştıklarını ve paylaşmaya da devam edeceklerini söyledi.

Gidişatın kendilerini endişelendiğini söyleyen Serdar Denktaş, 1959 Garanti ve İttifak Antlaşması'nın kalkması durumunda yeni bir kavga, kargaşanın Ada'da hüküm süreceğini kaydetti.

'BU ÇAĞDA SİLAHLI ÇATIŞMA OLMAZ' DİYENLERE DENKTAŞ'TAN TAVSİYE; "KOMŞU ÜLKELERE BAKIN, 63'Ü HATIRLAYIN. 63 OLAYLARI TERÖRİST FAALİYET NEDENİYLE BAŞLAMIŞTI!"

'Bu çağda silahlı çatışma olmaz. Dolayısıyla Garantör Ülkeye, Orduya, askere, silaha ihtiyaç yoktur' diyenlere tavsiyelerde bulunan Serdar Denktaş; "şöyle bir civarımıza, etrafımıza, komşu ülkelerimize bir bakın bakalım. Fransa'nın göbeğinde gerçekleşen terörist faaliyetlere bakın ve 1963'ü hatırlayın. Unutmayalım ki, 1963 olayları da terörist faaliyetler nedeniyle başlamıştı. Yunanistan'ın Kıbrıs'ı işgal etme girişimi terörist faaliyetlerin bir devamıdır. Bunu asla unutmayın!" dedi.

MÜZAKERE HEYETİNE DENKTAŞ'TAN ÇAĞRI; "TÜRKİYE'NİN GARANTİSİ ORTADAN KALKIYOR, SİYASİ EŞİTLİĞİMİZ VE EŞİT EGEMENLİĞİMİZ DİKKATE ALINMIYORSA, BU HALK 'HAYIR' DİYECEKTİR"

Müzakere heyetine de çağrı ve tavsiyede bulunan Serdar Denktaş; "henüz daha ortada bir metin yok. Ancak görüşmeleri devam ettirenlerde bilsinler ki, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi ortadan kalkıyorsa, haklarımız, siyasi eşitliğimiz, eşit egemenliğimiz dikkate alınmıyorsa, bu halk böyle bir anlaşmaya 'Hayır' demelidir ve diyecektir."

"FELAKET TELLALLIĞI VEYA BUGÜNDEN 'HAYIR KAMPANYASI' YAPMA NİYETİNDE DEĞİLİM. ANCAK TORUNLARIMIZIN ÇOCUKLUĞU BİZİMKİNE BENZEMESİN"

"Felaket tellallığı ve bugünden bir 'Hayır Kampanyası' başlatma niyetinde olmadığını da açık bir dille ifade eden Ana Muhalefet Lideri Serdar Denktaş, 3 yaşındaki torunu Asım'ı işaret ederek; "Biz istiyoruz ki torunlarımızın çocukluğu bizimkine benzemesin. Yıllardan beridir var olan barışın devam ettiği daha iyi bir yönetim, daha iyi bir ortamda büyüsünler" diye konuştu.

KOCAİSMAİL:

Akıncılar Tertip Komitesi adına konuşan KKTC'yi Koruma Derneği Başkanı Nejat Kocaismail'de, müzakere gidişatından endişelendiklerine dikkati çekerek, özellikle Türkiyesiz bir çözüm formülünün Ada'da kalıcı bir barışı tesis edemeyeceğini kaydetti.

"Garantisiz, Türkiyesiz AB'ye Hayır" etkinliğini gençlerle birlikte Akıncılar köy meydanında başlattıklarına dikkati çeken Kocaismail, Kıbrıs Türk Halkı'nın büyük bedeller ödeyerek bugünlere kavuştuğunu ve yeniden eski günlere, yeni bir kargaşaya dönme niyetinde olmadığını dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.