İNÖNÜ
okuma süresi: 2 dak.

İnönü Belediyesi "Su Sistemine" girmeye karar verdi

İnönü Belediyesi "Su Sistemine" girmeye karar verdi

Son yerel seçimde Bağımsız aday olarak belediye Başkanı seçilen İnönü Belediyesi Başkanı Ali Öncü ve belediye meclisinin, Türkiye'den gelen su konusunda "sisteme girme" yönünde karar ürettiği ve kararını bugünlerde İçişleri Bakanlığı'na iletileceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 22/03/16 07:42
okuma süresi: 2 dak.
İnönü Belediyesi "Su Sistemine" girmeye karar verdi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Türkiye ile imzalanan su anlaşması ardından gözler hangi belediyenin su sistemine dahil olup olmayacağına döndü.

Bu konuda Lefkoşa Türk Belediyesi ile Gönyeli Belediyesi'nde itirazlar öne çıkarken özellikle Ulusal Birlik Parti'li (UBP) belediye başkanlarından aksi hamle beklenmiyor.

Gözler bir yandan da 29 Haziran 2014'teki Yerel seçimlerde kazanan bağımsız belediye başkanlarında…

Bağımsız aday olarak belediye Başkanı seçilen İnönü Belediyesi Başkanı Ali Öncü ve belediye meclisinin, Türkiye'den gelen su konusunda "sisteme girme" yönünde karar ürettiği ve bunu İçişleri Bakanlığı'na iletileceği öğrenildi..

Yerel yönetimlerin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'nın kararın iletilmesi ardından onayı beklenecek.

Belediye Başkanı Öncü: "Büyük kuraklık var yazı düşünmek bile istemiyorum"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı İnönü Belediyesi Başkanı Öncü, sisteme girme yönünde belediye meclisinde üretilen kararı doğrularken, bölgedeki kuraklığın altını çizdi.

Akıllı sayaçların olması nedeniyle tahsilatlar noktasında sıkıntı olmadığını belirten Başkan Ali Öncü, Dörtyol'da beş kuyu açtıkların ancak hepsinin boş çıktığını ifade ederek "büyük bir kuraklık sorunu var. Tankerlerle idare ediyoruz. Yaz aylarını düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.