KARPAZ
okuma süresi: 4 dak.

Karpaz'daki bungalovlar başka yere taşınacak

Karpaz'daki bungalovlar başka yere taşınacak

Meclis'te söz alan Denktaş, Karpaz bölgesindeki kaçak yapılara değindi; Başbakan Kalyoncu da, yargıda olan konuyla ilgili çalışma yapıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 15/04/16 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Karpaz'daki bungalovlar başka yere taşınacak
A- A A+
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Karpaz'da "ruhsatsız yapı yapıp hapis cezası alan kişiler" hakkında söz aldı.

Denktaş, bu konunun mahkemede halen devam ettiğini ve karar aşamasında olduğunu, ancak kamuoyunda tartışılan bir konu olduğunu belirterek, Karpaz bölgesindeki kaçak yapılarla ilgili hapis alan şahıslar bulunduğunu, bunun da Meclis'te görüşülerek kararın mahkemeye bırakılmadan çözülebileceğini kaydetti.

Kaçak yapıların yasallaştırılmasından bahsetmediğini, sadece kaçak yapı yaptı diye hapse atılması değil, bu konuda gerekli başka cezaların uygulanabileceğini ifade eden Denktaş, bu önerisinin kaçak yapılara af çıkarmak anlamına gelmemesini istedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu da, yargıda olan konuyla ilgili çalışma yaptıklarını, Dipkarpaz bölgesinde ayrı bir yer tespit edildiğini, konunun Şehir Planlama önünde olduğunu ve devletin de katkılarıyla oradaki bungalovların taşınacağını kaydetti. Kalyoncu, yargının da bunu göz önünde bulunduracağına inanç belirtti.

Denktaş, kürtaj zanlılarının serbest kalmasından rahatsız

Serdar Denktaş konuşmasında, kürtaj olayıyla ilgili kişilerin teminatla serbest bırakılmasından rahatsız olduğunu, bunun yara açtığını, olayların farklılığının da açık olduğunu ve bir "adaletsizlik hissi" olduğunu ifade eden Denktaş, Meclis'in bunu gruplar arası ele alabilmesi önerisini buraya taşımak istediğini söyledi.

Nasıl ele alınması, yargı kararına müdahale olmadan nasıl bunun düzeltilebileceğini önermek için söz aldığını ifade eden Denktaş, buna bir çözüm üretmenin görevleri olduğunu, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanç belirtti.

Çavuşoğlu: Protokoller hükümet değişikliklerinde devam etseydi bu sorun yaşanmamış olacaktı

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da, 25 yıldır bu konuların yaşandığını, "kaçak" ve ya "izinsiz" yapılar yapıldığını, mahkeme süreçleri yaşandığını ifade ederek, Denktaş'ın önerisine saygı duyduğunu, ancak buradaki yapılarla ilgili geçmişte yapılan uygulamaların ve protokollerin hükümet değişikliklerinde devam ettirilseydi bugün bu sorunun yaşanmamış olacağına işaret etti.

Çavuşoğlu, çünkü bazı dönemlerde buralara izin verildiğini, sonra verilmediğini, değişiklikler yaşandığını, kaçak yapıların birçok yerde bulunduğunu ancak buradaki kararın ağır bir karar olduğunu, yargıya saygıdan dolayı çok konuşulmadığını ancak temennilerinin bundan sonra tüm hükümetlerin kaçak yapılara hızlı bir şekilde müdahale etmesi olduğunu söyledi.

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, esas suçluların aralarında olduğunu savunarak, bu konunun iyi araştırılması gerektiğini vurguladı. Angolemli, bu konuda izin veren herkesin isim isim ortaya çıkarılmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.