MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

8 Mart Mehmetçik Belediyesi'nde de tatil oldu!

8 Mart Mehmetçik Belediyesi'nde de tatil oldu!

Mehmetçik Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Belediye çalışanlarının maaşları yıllardır bir şekilde geçiştirilen devlet baremine aktarılması başlanarak arttırıldı, sosyal haklarda da hayat pahalılığının üzerinde ilerleme kaydedildi. Öte yandan Geçitkale Belediyesi'nin ardından Mehmetçik Belediyesi yönetiminin de hassasiyeti ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kadın çalışanlar için idari tatil olarak kararlaştırıldı.

Yayın Tarihi: 26/04/16 10:50
okuma süresi: 3 dak.
8 Mart Mehmetçik Belediyesi'nde de tatil oldu!
A- A A+
Mehmetçik Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında 1.1.2016 – 31.12.2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile DEV-İŞ'e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit imza attı.

İmzalanan sözleşmeyle birlikte Belediye çalışanlarının maaşları yıllardır yapılmayan ve işçilerin hakkı olan devlet baremi sistemine aktarılması başlanarak arttırıldı. Aynı zamanda eski sendika ve yönetimlerin el birliği ile uyguladıkları maaşlardan azaltma sistemi de son bularak tüm işçiler olması gereken baremde alması gereken maaşa ulaştı.

Maaşların yanında sosyal haklarda da hayat pahalılığının üzerinde artış elde edilirken, 8 Mart da kadın emekçiler için idari tatil ilan edildi.

8 Mart Mehmetçik'te de tatil

İmza töreninde konuşma yapan Devrimci Genel İş Başkanı Ömer Naşit, Geçitkale Belediyesi'nin ardından Mehmetçik Belediyesi'nin de hassasiyet göstererek 8 Mart'ı kadınlar için idari tatil olarak kararlaştırdıklarını açıkladı.

Kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkede hayat bulabilmesi için verilen mücadelelerin sembol günü olan 8 Mart'ın tatil ilan edilmesinin tüm yurtta ve iş yerlerinde yaygınlaştırılması gerektiğini kaydeden Naşit, bu yönde tüm sendika ve iş yerlerine de çağrı yaptı.

Naşit, "8 Mart yeme-içme veya kadınlara hediyeler dağıtma günü değil, kadın emeğinin kurtuluşu için mücadelenin yükseltildiği bir gündür" açıklamasında bulundu. 8 Mart'tan dolayı gösterdiği hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'ye de teşekkür etti.

İşçilerin maaşları artık olması gereken yerde

DEV-İŞ'e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası'nın başkanı Ömer Naşit, bugüne dek işçilerin maaşlarının olması gereken yerde olmadığnı ve azaltma adı altında normalden daha az maaş aldıklarını ifade ederek, bu duruma eski sendika ve yönetimlerin neden olduğunu vurguladı. Naşit, imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile artık tüm çalışanların olması gereken ve hakları olan devlet baremine aktarılma sürecini başladığını ifade ederek, yılların mağduriyetinin de giderilmiş olduğunu söyledi.

Sarıçizmeli: "Çalışanların mağduriyetlerini giderdik ''

İmza töreninde konuşma yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli yıllardır çalışanların maaşlarından yapılan kesintileri kaldırdıklarını ve yaşanılan mağduriyetlerini gidermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Dünyada Kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkemizde hayat bulabilmesi için 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün bundan böyle Mehmetçik Belediyesinde de kadın çalışanlar için idari tatil olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.