EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Mülteci çocuğun 'aile dileği' Sennaroğlu sayesinde gerçek oluyor

Mülteci çocuğun 'aile dileği' Sennaroğlu sayesinde gerçek oluyor

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu'nun kişisel sosyal medya hesabında, İzmir'de tesadüfen tanıştığı 10 yaşındaki mülteci çocuğun hikayesini paylaşmasının ardından, Mahmut isimli çocuğa Kıbrıs kapısı aralandı. Sennaroğlu'nun çocuğun kendisinden 'anne – baba' dilediğini paylaşması ile Lefkoşalı bir çift Mahmut'u evlatlık edinmek üzere İzmir'e giderek ön müracaatını yaptı. Kıbrıs Postası'na konuşan Sennaroğlu ise Mahmut'un Kıbrıs'a gelmesi halinde ilköğretim masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 11/05/16 13:04
okuma süresi: 3 dak.
Mülteci çocuğun 'aile dileği' Sennaroğlu sayesinde gerçek oluyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu'nun kişisel sosyal medya hesabında, 7 Nisan tarihinde İzmir'in Buca ilçesinde tesadüfen tanıştığı 10 yaşındaki Suriyeli mülteci çocuğun hikâyesini paylaşmasının ardından Mahmut isimli çocuğa Kıbrıs kapısı aralandı.

Tüm ailesi hayatını kaybetti; annesini – babasını diledi…

7 Nisan tarihinde mültecilerin yoğun olarak bulunduğu İzmir'in Buca ilçesinde, bir kafede bulunduğu sırada kafeye mendil satmak üzere gelen Mahmut ile tanışan Sennaroğlu, çocuk ile gerçekleştirdiği sohbeti şöyle aktardı:

"Suriye'deki savaş sırasında Mahmut'un da bulunduğu eve isabet eden bomba ile 13 kişi aynı anda ölüyor. Kendisi ise yatağın altında bulunduğundan hayatta kalıyor. Ancak tüm ailesini kaybeden Mahmut'un ciddi yanıkları oluyor. Olayın ardından Türkiye'ye gelen Mahmut'un tedavisi yapılıyor.

Sonrasında Mahmut İzmir'de mendil satarak hayatını sürdürüyor. 7 Nisan'da İzmir'de bulunduğum bir kafeye de mendil satmak üzere giren Mahmut dikkatimi çekti. Herkes çocuğu tanıyor ve ilgi gösteriyordu.

Bunun üzerine çocukla tanıştım. Çocuğa bir şey ısmarlamak istedim, yemek teklif ettim, kola teklif ettim, oyuncak teklif ettim. Çocuk tüm tekliflerimi teşekkür ederek geri çevirdi. Ben de 'Hayatta en çok ne istersin?' diye sordum. 'Annemi ve babamı' dedi. Bir süre konuşamadım…"

Lefkoşalı çift İzmir'de

Sennaroğlu'nun çocuğun 'anne – baba' dilediğini paylaşması üzerine ise Mahmut, Kıbrıslı birçok ailenin dikkatini çekti.

Kıbrıs'tan birçok kişinin Mahmut'a ulaşmak için kendisini aradığını anlatan Sennaroğlu, Lefkoşalı genç bir çiftin ise İzmir'e giderek Mahmut'u evlatlık edinmek için ön müracaatını yaptığını söyledi.

Çiftin müracaatında bir aksilik çıkmazsa Mahmut'un yeni ailesi ile Kıbrıs'a geleceğini anlatan Sennaroğlu, aileyi ve Mahmut'u belediyede ağırlayacağını ve Mahmut'un ilköğretim masraflarını kendisinin karşılayacağını belirtti.

Lefkoşalı çiftin Mahmut'u evlat edinmek üzere adım atmasından duyduğu heyecan ve mutluluğu aktaran Sennaroğlu, "Başta böyle olacağını düşünmemiştim. Bu konunun böyle bir sonuca ulaşmasından dolayı çok mutluyum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.