İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Saner, Çimento Fabrikası'ndaki iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi aldı

Saner, Çimento Fabrikası'ndaki iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, bu sabah, Kalecik'teki Boğaz Endüstri Madencilik (BEM) Ltd. Çimento Fabrikası'nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 25/05/16 13:51
okuma süresi: 3 dak.
Saner, Çimento Fabrikası'ndaki iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi aldı
A- A A+

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, bu sabah, Kalecik'teki Boğaz Endüstri Madencilik (BEM) Ltd. Çimento Fabrikası'nı ziyaret etti.

Bakan Saner, fabrikanın sahibi Lafarge Holcim şirketinin 90 ülkedeki 100 bin çalışanına yönelik iş sağlığı ve güvenliği konusunda 2 hafta boyunca gerçekleştirmekte olduğu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Günleri konusunda fabrika yetkililerinden brifing aldı.

Bakan Saner bu çerçevede Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürlüğü ile fabrika çalışanlarının ortaklaşa düzenlediği kısa çaplı iş sağlığı ve güvenliği tatbikatını da izledi.

Bakan Saner'in ziyareti sırasında Sivil Savunma Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Göktaş, Sivil Savunma İskele Bölge Müdürü Ali Orçan da hazır bulundu.

Lafarge Holcim KKTC Müdürü Jamil Bouharouh ziyaret anısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner'e plaket takdim etti.

AMAÇ FARKINDALIK… "DİKKAT ET, PAYLAŞ VE BİRLİKTE HAREKET ET"

90 ülke ve 100 bin çalışan yanında BEM Çimento Fabrikası'nda da 2 hafta boyunca gerçekleştirilen faaliyetler, çalışanlar arasında iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

"Dikkat et, paylaş ve birlikte hareket et" sloganı çerçevesinde çalışanlar öncelikle iş güvenliği konusunda kurallara uymaya yönlendiriliyor. Daha sonra ise yapılan kişisel hatalar paylaşılarak, düzeltiliyor ve birlikte hareket etme ruhu aşılanıyor.

SANER

Bakan Saner tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, ziyaretinin amacının, Lafarge Holcim şirketinin 90 ülkede, 100 bin çalışanına uyguladığı iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratma haftasına ilişkin gözlem yapmak olduğunu kaydetti.

Ülkede iş sağlığı ve güvenliği konusunda birçok ölümle ve sakatlanmayla sonuçlanan istenmeyen olayla karşılaşıldığını belirten Saner, bunların kabul edilebilecek olaylar olmadığının altını çizdi.

Saner, dünyada her yıl 2 milyon kişinin iş hastalıklarından dolayı sıkıntı yaşadığını ve ciddi oranda ölümler yaşandığını hatırlatarak, bunların ortadan kaldırılması ve önlenmesi amacıyla BEM'in uyguladığı iş sağlığı ve güvenliği prosedürünün üst düzeyde olduğunu belirtti.

Saner, firma yetkililerini iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyet ve prosedürleri nedeniyle kutlayarak, yabancı bir şirket tarafından satın alınan BEM'deki çalışanların tümünün KKTC vatandaşı olduğuna dikkat çekti.

Saner, ülkedeki birçok kurumun iş sağlığı ve güvenliği konusunda rekabet etmesi gerektiğini belirtti.

Saner, inşaat sektöründe iş güvenliği riskinin diğer sektörlere göre 4 kat fazla olduğunun altını çizerek söz konusu fabrikada 4 kat riskin eleminiz edildiğine işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.