LAPTA
okuma süresi: 2 dak.

Lapta'da inşaat kavgası

Lapta'da inşaat kavgası

Lapta Yavuzlar Lisesi karşısında 30 numaralı hanede ikamet eden Semahat Kurtaylı, evinin hemen yanındaki araziye, inşaat yasağı bulunmasına rağmen dün inşaat başlatıldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 19/06/16 10:38
okuma süresi: 2 dak.
Lapta'da inşaat kavgası
A- A A+

Kurtaylı, konuya ilişkin Havadis'e yaptığı açıklamada, söz konusu inşaatın yapılmak istendiği arazide 5 yıl önce yine bir inşaat başlatıldığını ancak, inşaatın başlandığı konu arazinin dere yatağı olması gerekçesi ile Girne Kaymakamlığı tarafından mühürlendiğini belirtti.

Semahat Kurtaylı, önceki gün söz konusu arazide bu kez bir başka müteahhit tarafından inşaat başlatıldığını, arazide yapılan ölçümde ise kendi arazisinden 2 metre kadar içeriye girildiğini ifade etti.

Kurtaylı, "Hem dere yatağına inşaat başlatarak kaymakamlık mührü hiçe sayıldı hem de arazim 2 metre kadar işgal edilmek isteniyor. Üstelik söz konusu müteahhit bana elinde kaymakamlıktan alınmış inşaat izni bulunduğunu ve araziyi 50 bin sterline satın aldığını söylüyor" dedi.

Semahat Kurtaylı, "Mühürlü olan bir araziye nasıl olur da inşaat izni veriliyor" diye isyan etti.

Söz konusu arazinin dere yatağında olması münasebeti ile sorumlu makamın Girne Kaymakamlığı olduğunu söyleyen Kurtaylı, "Ya kaymakamlık bu işi çözecek ya da bu inşaat tartışması ciddi kavgalara dönüşecek" diye konuştu.

Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.