MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

Mehmetçik Belediyesi Cittaslow belgesini alıyor

Mehmetçik Belediyesi Cittaslow belgesini alıyor

Uluslararası Sakin Şehirler Birliği'ne (Cittaslow) üyeliği onaylanan Mehmetçik Belediyesi, üyelik belgesini ve Cittaslow bayrağını Portekiz'de yarın başlayacak toplantıda alıyor.

Yayın Tarihi: 23/06/16 16:35
okuma süresi: 3 dak.
Mehmetçik Belediyesi Cittaslow belgesini alıyor
A- A A+
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu toplantısına katılmak ve üyelik belgesini almak üzere bugün Portekiz'e gitti.

Portekiz'in Vizela kentinde yarın başlayacak genel kurulda, birliğe üyeliği onaylanan Mehmetçik Belediyesi, resmen üye olacak.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Portekiz'deki toplantıda Cittaslow üyelik belgesi ve bayrağını alacak.

Mehmetçik'in de üyeliğiyle Kuzey Kıbrıs'ta Cittaslow belediye sayısı 3'e yükseldi. Cittaslow'a ilk üye olan Yeniboğaziçi Belediyesi'nin ardından geçen yıl kasım ayında da Lefke Belediyesi resmen üye olmuştu.

Cittaslow'un http://www.cittaslow.org/ adresli resmi web sitesinde KKTC, "Turkish Republic of Northern Cyprus" adıyla yer alıyor. Halen 3 üye belediyeyle ilgili bilgilere ve cittaslow kapsamında düzenlenen aktivitelere de bu siteden ulaşılabiliyor.

Mart 2016 itibarıyla Cittaslow ünvanı taşıyan 30 ülkede 213 kent bulunuyor.

ORJİNAL TOHUMLA ÜRETİM

Öte yandan Mehmetçik Belediyesi'nin cittaslow hedefi doğrultusunda geçen yıl hizmete koyduğu Zeka Bey Tohum Merkezi'nde orijinal tohumlarla Kumyalı'da üretilen fideler, ürün vermeye başladı.

Bugünlerde hasat edilen domates, salatalık, biber ve patlıcanlar, tohumlarını geri verme şartıyla dileyen vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor. Belediye geçtiğimiz günlerde sosyal yardım alan yaşlılara patates de dağıttı.

Orjinal tohumla üretilen bu ürünleri tüketenler, lezzet farkını kolayca anlayabiliyor.

Merkezdeki üretim, mevsime uygun ürünlerle devam ediyor. Üretim için ilk etapta 41 çeşit tohuma ulaşıldı.

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, merkezin ve yapılan üretimin, Cittaslow konseptine uygun bir tarımsal gelişim modeli ve beslenme alışkanlıklarını değiştirme amaçlı bir proje olduğunu söyledi.

Bölge insanlarının yaşam kalitesini değiştirmenin önemini vurgulayan Sarıçizmeli, "Biz yetiştirelim, biz yiyelim, yediğimizin ne olduğunu bilelim" düşüncesiyle çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Sarıçizmeli, Seferihisar Belediyesi'nin Can Yücel Tohum Merkezi'nden sağlananlar yanında bir miktar da bölgedeki yaşlı insanların evlerinde sakladıkları yerli tohumlar bularak üretime başladıklarını kaydetti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, sağlıklı beslenmek için güvenilir ürünler yetiştirmenin önemine de işaret ederek, sebze ve meyvelerin doğal zamanında tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıçizmeli, insan ve doğal yaşamı tehdit eden unsurlara karşı kendi çaplarında bayrak açtıklarını vurguladı ve cittaslow felsefesiyle artırarak devam edecekleri çalışmaların ana fikrinin de bu olduğunu ekledi.

Kaynak: TAK/Haber: Özgül Gürkut Mutluyakalı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.