EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Kadın Sığınma Evi kapandı!

Kadın Sığınma Evi kapandı!

Şiddete uğrayan kadınların devlet koruması altına alınabileceği bir yapının bulunmadığı ülkemizde, yüzlerce kadın ve çocuğa kapılarını açan tek sığınma evi de artık yok. Sosyal Riskleri Önleme Vakfı'nın (SORÖV) yıllardır gönüllülükle yürüttüğü Kadın Sığınma Evi faaliyetini bugün sona erdirdi. Ardında ise ellerinde valizleriyle kapı önünde bekleyen kadınların ve çocukların sosyal medyada yer alan fotoğrafları kaldı.

Yayın Tarihi: 08/07/16 17:16
okuma süresi: 2 dak.
Kadın Sığınma Evi kapandı!
A- A A+
Kıbrıs Postası- Sosyal Medya

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı'nın (SORÖV) 2011'de hayata geçirdiği ve gönüllülerin desteğiyle faaliyetlerini yürüten Kadın Sığınma Evi bugün itibarıyla faaliyetlerini sona erdirdi.

Devlet desteği olmadan yıllardır ülkenin tek kadın sığınma evini ayakta tutmaya çalışan SORÖV'ün sosyal medyada yer alan sayfasından yapılan paylaşımda, Kadın Sığınma Evi'nin bugün kapılarına kilit vurduğu bildirildi.

İlknur Türker yaptığı paylaşımda, "SORÖV'de tornistan. 2008'den beri tamamen gönüllük esasına göre faal durumda tutulmaya çalışılan Kadın Sığınma Evi bugün itibariyle kapılarına kilit vuruyor. 8 yıldır KKTC İçişleri Bakanlığı, Polis Teşkilatı ve Sosyal Hizmetler Dairesi ile yürütmeye çalıştığımız sözüm ona işbirliği artık çıkmaza girmiştir. Bugüne kadar bizleri destekleyen, köstekleyen, eleştirir gibi görünüp hiçbir olumlu ilerleme kaydedemeyen tüm paydaşlara teşekkür ederiz. Bugünden sonra Sosyal Riskleri Önleme Vakfı diğer risk faktörleriyle ilgili çalışmalarına devam edecektir. #HarçBittiYapıPaydos" derken, SORÖV Mütevelli Heyeti Başkanı Hatice Düzgün de "Hep gönüllülük yürek ister dedim Yürekler yoruldu" yorumunda bulundu.

SORÖV gönüllülerinin alın teri, emeği ve mücadelesiyle var olan Kadın Sığınma Evi'nin kapanmasının ardından, kadınlar ve çocukları valizleriyle kapı önünde kaldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.