DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 2 dak.

Değirmenlik Belediyesi Abonelik Sözleşmesi'ni imzaladı

Değirmenlik Belediyesi Abonelik Sözleşmesi’ni imzaladı

Türkiye'den gelen suyun geçiş döneminde kullanımına ilişkin Abonelik Sözleşmesi'ni imzalayan belediyelere bugün Değirmenlik Belediyesi de eklendi. Belediye Başkanı Osman Işısal, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nda sözleşmeye imza koydu. Belediye meclislerinde karar üreten Lefkoşa ve Girne belediyelerinin de kısa sürede sözleşmeyi imzalaması beklenirken, bakanlık da 4 belediyeye daha suyu iletebilmek için teknik çalışmalarını tamamlamak üzere.

Yayın Tarihi: 11/07/16 14:16
okuma süresi: 2 dak.
Değirmenlik Belediyesi Abonelik Sözleşmesi’ni imzaladı
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

28 belediyeden 22'si bugün itibarıyla Türkiye'den gelen suyun geçiş döneminde kullanımını belirleyen Abonelik Sözleşmesi'ne imza atmış durumda.

Son imza Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal'a ait. Işısal bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nda Abonelik Sözleşmesi'ni imzaladı ancak Değirmenlik Belediyesi sınırları içerisinde Türkiye'den gelen suyun ne zaman kullanılmaya başlanacağı henüz belli değil.

Kıbrıs Postası'nın Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci'den aldığı bilgiye göre, Abonelik Sözleşmesi'ni imzalayan 22 belediyeden sadece 3'üne su veriliyor.

Yeniboğaziçi, Güzelyurt ve Gazimağusa dışında diğer 19 belediyeye ne zaman su verileceğine ilişkin tarihler netleşmiş değil ancak 4 belediyeye daha su verilmesiyle ilgili teknik çalışmalar tamamlanmak üzere.

Teknik bir sorun olup olmadığına ilişkin soruya karşılık Deveci, "Teknik bir sorunumuz yok. Bayram döneminde bile çalışmalar devam etti. Yıkama faaliyetleri, teknik çalışmalar devam ediyor. Girne bölgesinde elektrik bağlama çalışmaları devam ediyor. Takdir edersiniz büyük proje. 4-5 belediyemizin daha çalışmaları sona yaklaştı" yanıtını verdi.

LEFKOŞA VE GİRNE BEKLENİYOR

Deveci, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Girne Belediyesi belediye meclislerinin Abonelik Sözleşmesi'nin imzalanmasına ilişkin kararlarının anımsatılması ve 2 büyük belediye konusundaki son durumun sorulması üzerine ise, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nün henüz sözleşmeyi imzalamadıklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.