ALSANCAK
okuma süresi: 5 dak.

Alsancak'ta su cadde sokak yıkıyor

Alsancak'ta su cadde sokak yıkıyor

Kuraklığa bağlı olarak ülkenin birçok bölgesinde ciddi su sıkıntısı yaşanırken geçmişte ciddi su sorunu yaşayan Alsancak'ta halk, şimdi adeta o günlerin acısını çıkarıyor, sahip oldukları su ile bol bol özlem gideriyor.

Yayın Tarihi: 17/07/16 10:19
okuma süresi: 5 dak.
Alsancak'ta su cadde sokak yıkıyor
A- A A+

Alsancak'ta vatandaşlar, musluklarından akan su ile tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor, evinin bahçesini, havanın aşırı sıcak olduğu günlerde de ev ve işyerlerinin önünü bile suluyor.

Halk belediyeden memnun

Alsancak'ta halk, bölgede geçmişte uzun süre ve ciddi boyutta su sıkıntısı yaşadıklarını, ancak Belediye Başkanı Fırat Ataser'in girişimleri sonucu su sorununun Alsancak'ta aşıldığını söyledi.

Bölge halkı, susuzluk sorununun giderilmesi için belediye tarafından kazılan ilk kuyuda suya ulaşılmadığını ancak ikinci kazılan kuyuda bulunan su ile bölgedeki su hasretinin de sona erdiğini belirtti.

Alsancak'ta halk, Belediye Başkanı Fırat Ataser'in girişimleri ile ayrıca bölgedeki ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklara da aydınlatma direklerinin konduğunu, kaldırımlar yapıldığını kaydetti.

Bölge halkı, hizmetlerinden ötürü Ataser'e teşekkür etti.

Türkiye'den gelen su

Alsancak'ta Havadis'e konuşan bazı vatandaşların bir kısmı, bölgedeki mevcut su kaynağının herkesin su ihtiyacı karşılayabildiğini bu nedenle Türkiye'den KKTC'ye gelen suya Alsancak'ta ihtiyaç olmadığını öne sürdü.

Bazı vatandaşlar ise mevcut suyun şuan için ihtiyaçları karşıladığını ancak bölgede nüfusun artması veya mevcut kaynağın kuruması halinde Türkiye'den gelen suya ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi? Vatandaş ne dedi?

Eşref Kutça:

"Alsancak'ta geçmişte 10 günde bir su alırdık, ciddi su sıkıntısı yaşadığımız dönemler oldu. O dönem verilen su ihtiyacımızı karşılamaya yetmediğinden tankerlerle evlerimize su satın alıyorduk. Fakat belediye başkanımız Sayın Fırat Ataser'in, göreve geldikten sonra ilk icraatı bölgenin su sorununu çözmek oldu. İki kuyu kazdırdı. İlk kazdırdığı kuyuda su bulunamadı ancak ikinci kazılan kuyuda ihtiyacı karşılayacak suya ulaşıldı. Şuanda bol suyumuz var."

Nidai Köle:

"Geçmişte bölgemizde ciddi su sıkıntısı yaşanıyordu ancak uzun bir zamandır böyle bir sıkıntımız yok. Alsancak Belediyesi Başkanı Sayın Fırat Ataser, ikinci kazdırdığı kuyuda suya ulaşarak bölgedeki su sorununu çözdü. Zaten Sayın Ataser, belediye başkanlığına adaylığını koyduğunda, bu su sorununu çözmeyi ilk hedef olarak koymuştu. Halka verdiği bu sözü tuttu. Susuzluk sorununu ortadan kaldırdı. Kendisine Havadis aracılığı ile bu anlamda bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Aytun Özbiliği:

"Alsancak'ta susuzluk sorunu geçmişte kaldı. Geçmiş belediye yönetimi döneminde bölgemizde su sorunu yaşanıyordu ancak şimdi her gün musluklarımızdan su akmaktadır. Tüm ihtiyacımızı karşılıyoruz hatta bahçemizi de sulayabiliyoruz. Bu başarı da Belediye Başkanımız Sayın Fırat Ataser'in başarısıdır. Belediye başkanlığına aday olduğunda halka vaatlerde bulunmuş ve öncelikli olarak bölgedeki su sorununu çözeceğini söylemişti. Sözünü tuttu. Alsancak suya kavuştu."

Burçin Karacelal:

"Alsancak'ta şuanda su sıkıntısı yaşanmıyor. Belediye başkanımız Fırat Ataser, iki kuyu kazdırdı. İlk kuyuda su bulunamadı ancak ikinci kazdırdığı kuyuda suya kavuştuk. Belediye meclisi Türkiye'den gelen suyu da alma kararı aldı. Türkiye'den gelen suya şuan için bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum ancak nüfus artarsa veya yer altı kaynaklarımız tamamen tükenirse elbette ihtiyaç duyacağız."

Kenan Arslan:

"Bir bölgedeki susuzluktan bilindiği üzere en çok hayvan üretimi yapanlar olumsuz etkilenir. Ben de hayvan üreticisiyim. Geçmişte çok ciddi su sorunu yaşadık. Musluklarımız 10 günde bir akardı. Ben Alsancak Başpınar'da oturduğumdan su benim bölgeme 15 günde bir geliyordu. Ancak Belediye Başkanımız Fırat Ataser, göreve geldi, 6 ay içerisinde suya kavuştuk. Sayın Ataser, kuyu kazdırdı ve su bulundu, sorun da bitti. Bence şuan için Türkiye'den gelen suya Alsancak'ın ihtiyacı yok."

Arif Tilkioğlu:

"Alsancak'ta kesinlikle su sıkıntısı yoktur. Eskiden 10-15 günde bir su akardı şimdi ise muslukları7/24 ne zaman açsak su akmaktadır. Sayın Fırat Ataser, seçim arifesinde verdiği sözleri bir bir tuttu ve belediye başkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk icraat olarak bölgenin su sorununu aştı. Sonrasında cadde sokak ışıklandırmalarını yaptırdı. Kaldırımlar yapıldı. Belediye başkanımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz."

Duygu Alan - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.