LAPTA
okuma süresi: 2 dak.

Çamlıbel'deki yangın kontrol altına alındı

Çamlıbel’deki yangın kontrol altına alındı

Geçitköy'de Çamlıbel arıtma istasyonunun yanındaki ormanlık arazide yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yayın Tarihi: 25/07/16 20:07
okuma süresi: 2 dak.
Çamlıbel’deki yangın kontrol altına alındı
A- A A+

Geçitköy'de Çamlıbel arıtma istasyonunun yanındaki ormanlık arazide yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yangına sivil savunma ekipleri ve vatandaş da müdahale etti.

Çamlıbel'de ormanlık alanda 19.00 sıralarında yangın çıktı.

Türkiye devlet su işlerine ait arıtma tesisi yakınlarında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede Hisarköy'de bulunan askeri bölgenin üst kısmına kadar yayıldı.
Yangına, Girne, Güzelyurt, Lefkoşa itfaiyeleri yanında, sivil savunma ve askeri birlikler müdahale etti.

Aldığımız bilgilere göre, askeri bölgedeki yangın kontrol altına alınırken diğer alandaki yangın kısmen kontol altına alınmış durumda.

Türkiye'den gelen suyun arıtıldığı DSİ'ye ait Çamlıbel Arıtma Tesisi'nin altındaki yamaçlarda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının söndürülebilmesi için bazı ilçelerden destek alan İtfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı, asker ve köylülerin müdahalesiyle birlikte yangını kontrol altına alabildi.

Öte yandan Orman Dairesi Müdürü Fırat BRT'ye açıkladı: "Geçitkoy-Çamlıbel arasındaki yangın kontrol altına alındı. Orta bölümlerde devam eden yangın ise kontrollü yanıyor" dedi.

askeri bölge içerisinde ve yakınındaki yangın kontrol altına alınırken Geçitköy barajının arka kısmında ise yangın hala sürüyor.

Ancak buranın ulaşılması güç bir bölge olması nedeniyle yangına müdahalede zorluk çekiliyor.

Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın'ın Türkiye'deki yetkililerle iletişime geçtiğini ve yarın sabah 05.00'te hava araçlarının yangına müdahale etmek için KKTC'ye gönderileceğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.