MEHMETÇİK
okuma süresi: 5 dak.

56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor

56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor

56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında Mehmetçik'te yapılacak.

Yayın Tarihi: 27/07/16 13:53
okuma süresi: 5 dak.
56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor
A- A A+
56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali, 5-14 Ağustos tarihleri arasında Mehmetçik'te yapılacak.

Uluslararası Festivaller Birliği üyeliğine alınarak uluslararası kimlik kazanan festivalin açılışı, 5 Ağustos Cuma akşamı saat 20.30'da Mehmetçik Belediye Gazinosu'nda yer alacak.

56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali kapsamında düzenlenecek 2'nci Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali hem ülkeden hem de Türkiye, Hindistan, Mısır ve Kırgızistan'dan dans ekiplerine ev sahipliği yapacak.

8 Ağustos'ta Ozan Orhon'un da sahne alacağı, 14 Ağustos Pazar akşamı Candan Erçetin konseriyle tamamlanacak festivalin programı bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

"GURUR DUYUYORUZ"

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, "Bu yıl geçmiş yıllardan daha farklı, Mehmetçik Üzüm Festivali'ni ve üzümü hissedebileceğimiz bir konsept yarattık, hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Festival komitesindeki arkadaşlarımız bu organizasyona büyük emek verdi, belediye personeli çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Herkese katkılar için teşekkür ediyorum" dedi.

Sarıçizmeli, ülkenin en eski köy etkinliği olan, 1960'ta panayır şeklinde başlayan ve festivale dönüşen Mehmetçik Üzüm Festivali'nin bu yılki organizasyonunun Uluslararası Festivaller Birliği şapkası altında yapılacağını söyledi.

Mehmetçik'in "sakin şehir" anlamına gelen "Cittaslow" listesine dahil edildiğini, KKTC'de bu unvanı alan üçüncü şehir olduklarını da anımsatan Sarıçizmeli, hem bu unvandan hem de Mehmetçik Üzüm Festivali'ne uluslararası tescil kazandırmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Cemil Sarıçizmeli, "Festivali Cittaslow kenti olmanın gerekliliğini yerine getirerek düzenledik. Cittaslow kapsamında kültür elçilerinin etkinlikleri sürüyor. Bunlar festivalde de yer alacak" şeklinde konuştu.

"ÜZÜM VE ÜZÜM ÜRÜNLERİNİN SATIŞI SADECE MEHMET TAYYARECİ ÜZÜM SOKAĞI'NDA YAPILACAK"

"Mehmetçik Üzüm Festivali, yıllarca üzümden çok da nasibini almamış, üzümün çok da öne çıkamadığı bir festival görüntüsü verdi" diyen Sarıçizmeli, bunu gidermek için üzüm ürünlerinin tanıtımına önem verdiklerini vurguladı.

Bununla ilgili düzenlemeleri anlatan Sarıçizmeli şöyle devam etti:

"Yerel üreticilerimiz Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı'nda yer alacak, üzüm ve üzüm ürünlerinin satışı sadece yerel üreticiler tarafından bu sokakta yapılacak. Sokakta, Cittaslow'un gerekliliği olan yerel kalkınmayı sağlayacak farklı stantlar da olacak ancak Mehmetçik Belediyesi hudutları içinde üretilmeyen hiçbir ürün burada satılamayacak."

"FESTİVALE GELECEK VATANDAŞLARIN ALACAĞI ÜZÜMLE İLGİLİ ÜRÜNLERİN TAMAMI DEVLET LABORATUVARI TARAFINDAN ONAYLANAN ÜRÜNLER OLACAK"

Hijyen ve gıda güvenliği konusunda düzenlemeler yaptıklarını aktaran Mehmetçik Belediye Başkanı, üzümlerin ve üzümden elde edilen ürünlerin Devlet Laboratuvarı tarafından denetlenmesini ve raporlanmasını sağladıklarını kaydetti.

Sarıçizmeli, "Bu önemli bir olaydı. Gıda güvenliği, özellikle son yıllarda üzümdeki gıda kontrolü eksikliği bu ürünü hırpaladı. Bunu engellemek için kendi oto kontrolümüzü, kendi gıda güvenliğimizi sağlamak adına bu girişmeleri yapmayı uygun gördük. Festivale gelecek vatandaşların alacağı üzümle ilgili ürünlerin tamamı Devlet Laboratuvarı tarafından onaylanan ürünler olacak" dedi.

"HALKA ZEKA BEY TOHUM MERKEZİ'NİN STOKLARI HEDİYE EDİLECEK"

Zeka Bey Tohum Merkezi ile ilgili etkinliklerin sürdüğünü de belirten Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, burada bir tanıtım standı olacağını, festival boyunca bu merkezde üretilen stok tohumların halka hediye şeklinde dağıtılacağını söyledi.

FESTİVAL PROGRAMI

56'ncı Mehmetçik Üzüm Festivali programı şöyle:

"5 Ağustos Cuma saat 20.30 festivalin açılışı ve gösteriler. 6 Ağustos Cumartesi saat 21.00 Halk Dansları, Yöresel Kostüm Tanıtımları ve Gösteriler. 7 Ağustos Pazar saat 21.00 Halk Dansları Gala Gecesi. 8 Ağustos Pazartesi saat 21.00 Ozan Orhon konseri. 9 Ağustos Salı saat 21.00 Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği (MKDD) ve Grup Otantik eşliğinde Kıbrıs Gecesi. 14 Ağustos Pazar saat 22.00 Candan Erçetin konseri."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.